avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

As dori sa stiu daca este legala concedierea unui salariat prin invocarea reducerii de personal la unul din punctele de lucru ale angajatorului, unde salariatul a fost trimis sa lucreze pe baza de dispozitie de serviciu(unilateral). Mentionez ca salariatul nu are nici in contract nici in fisa de post mentionat acel punct de lucru.
Locul de munca al salariatului, mentionat in contract, este structura de organizare(serviciul) care detine mai multe puncte de lucru.Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 7 Ianuarie 2014
Buna ziua, da, sigur, angajaorul poate sa restructureze/ reduca din personal pe o perioada de timp determinata sau definitiv.
@victorm68

Daca in Hot AGA se prevede ca se vor reduce doar posturile de la acel punct de lucru atunci concedierea nu e legala in cazul lui. De asemenea orice alta mentiune in acest sens pe decizia de concediere sau pe alte documente intocmite in acest sens vor putea duce la anularea de catre instanta a deciziei de concediere.
Un angajator poate decide desfiintarea oricarui post , inclusiv de la punctele lui de lucru.

Daca a respectat procedura legala de concediere, atunci sansele de anulare a deciziei de concediere sunt mici.
Mentionez ca in CIM si fisa de post ale salariatilor nu exista specificat un anume punct de lucru iar acesia sunt mutati prin dispozitii de serviciu(unilaterale) de la un punct de lucru la altul.Inteleg ca este vorba de posturi identice la a caror restrangere trebuie aplicate criteriile de departajare din contractul colectiv si nu invocata activitatea concreta la un moment dat ce a fost impusa unilateral.Se ajunge la situatia in care un salariat sa fie trimis cateva zile la un punct de lucru ca sa "prinda" acolo restructurarea.
@victorm68
Dupa cum v-am mentionat si mai sus, daca in actele de concediere se prevede expres ca se concediaza personalul sau o anumita categorie de personal de la respectivul pct de lucru, sau in actele dvs de concediere se face referire la acel pct de lucru, atunci concedierea dvs e nelegala si se poate contesta la Tribunal.

Alte discuții în legătură

Concediere din initiativa angajatorului veterin veterin In cazul in care angajatorul ma concediaza din cauza lipsei de comenzi iar eu pot sa demonstrez ca persoana angajata pentru obtinerea comenzilor nu si-a ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Cu 3 luni inainte de intoarcerea mea la serviciu(dupa cic) angajatorul a deschis un nou punct de lucru, unde a angajat o noua persoana...Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa semnez fisa post? conelia anghel conelia anghel Sunt in urmatoarea situatie. In data de 28.07.2011 am semnat o Fisa a postului dupa care, incepand cu 1 august am intrat in C.O. Cand am revenit din C.O. (in ... (vezi toată discuția)