avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

As dori sa stiu daca este legala concedierea unui salariat prin invocarea reducerii de personal la unul din punctele de lucru ale angajatorului, unde salariatul a fost trimis sa lucreze pe baza de dispozitie de serviciu(unilateral). Mentionez ca salariatul nu are nici in contract nici in fisa de post mentionat acel punct de lucru.
Locul de munca al salariatului, mentionat in contract, este structura de organizare(serviciul) care detine mai multe puncte de lucru.Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 7 Ianuarie 2014
Care ar fi textul de lege aplicabil sustinerii dvs ca nu se pot concedia o parte din salariatii unui punct de lucru?
Nu are in stabilit in CIM locul de munca la respectivul punct de lucru. Isi desfasoara activitatea acolo in baza unei dispozitii de serviciu, probabil o delegare. Deci daca angajatorul concediaza angajatii de la punctul de lucru respectiv, conform documentelor intocmite, atunci el nu ar intra in calcul, concedierea lui fiind nelegala.
Daca in schimb in actele lui de concediere nu se face referire la acel punct de lucru, atunci concedierea lui e legala.
In sensul mentionat de dvs, cred ca totul depinde de actele de concediere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere din initiativa angajatorului veterin veterin In cazul in care angajatorul ma concediaza din cauza lipsei de comenzi iar eu pot sa demonstrez ca persoana angajata pentru obtinerea comenzilor nu si-a ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Cu 3 luni inainte de intoarcerea mea la serviciu(dupa cic) angajatorul a deschis un nou punct de lucru, unde a angajat o noua persoana...Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa semnez fisa post? conelia anghel conelia anghel Sunt in urmatoarea situatie. In data de 28.07.2011 am semnat o Fisa a postului dupa care, incepand cu 1 august am intrat in C.O. Cand am revenit din C.O. (in ... (vezi toată discuția)