avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere din initiativa angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere din initiativa angajatorului

In cazul in care angajatorul ma concediaza din cauza lipsei de comenzi iar eu pot sa demonstrez ca persoana angajata pentru obtinerea comenzilor nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu pot sa ma adresez instantei pentru a cere despagubiri angajatorului sau persoanei respective?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 27 Februarie 2010
decizia unilaterala a angajatorului se poate contesta in termen de 30 zile!
Unde se depune aceasta contestatie?
veterin a scris:

In cazul in care angajatorul ma concediaza din cauza lipsei de comenzi [...]


Nu ati fost foarte explicit; vi se imputa lipsa comenzilor si sunteti concediat ca nu v-ati facut datoria in acest sens sau in lipsa comenzilor nu mai are bani sa va plateasca si a restructurat postul?
Eu imi execut sarcinile de munca pe baza unor comenzi primite de firma la care lucrez.
O alta persoana are sarcina de a obtine aceste comenzi. Aceasta persoana nu isi executa corect si complet sarcinile prevazute in fisa postului. Prin urmare nu aduce comenzi. Costatand ca nu are comenzi firma ma concediaza pe mine (executantul).
Este corect? Ce pot face din punct de vedere legal? Firma este cu capital integral privat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Sunt multe situatiile in care salariatul isi face datoria la locul de munca, dar este concediat pentru ca nu mai este nevoie de el. Poate ca cel care este in situatia aceasta considera ca nu e corect, cu atat mai mult cu cat vede ca vinovatul (ma rog, asa considera el, ca acela e vinovatul, nu sunt in masura sa analizez) ramane pe post.

Poate sa nu para corecta decizia angajatorului, dar, dupa parerea mea e legala.

Alte discuții în legătură

O anagajata insarcinata poate fi concediata in cazul desfiintarii punctului de lucru al firmei ? scolarita2002 scolarita2002 As dori sa aflu daca o angajata care a anuntat angajatorul in scris ca este insarcinata poate fi concediata in cazul in care se defiinteaza punctul de lucru al ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - nulitatea absoluta ContSters83715 ContSters83715 1) Daca pierd la tribunal litigiul de munca atunci in recurs la curtea de apel pot invoca si alte exceptii de procedura anume "nulitatea absoluta" prevazuta de ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenirea din concediul de cresterea copilului alexcarmen alexcarmen Buna seara! Sunt o graviduta de 18 saptamani in cm pt risc de avort,angajatorul a angajat o alta persoana pe pozitia ocupata de mine anterior(nu stiu daca pe ... (vezi toată discuția)