avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despagubiri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despagubiri

Angajatorul refuza sa-mi achite despagubirile prevazute la art.52 alin.2 codul muncii pentru perioada suspendarii contractului pentru cercetare disciplinara.
Mentionez ca am obtinut in justitie anularea deciziei de sanctionare si s-a constatat nevinovatia in cauza.
Cererea privind anularea deciziei de suspendare a fost respinsa pe motiv ca despagubirile aferente se obtin in baza art.52 alin.2 codul muncii si nu pe calea unei actiuni in anularea acestei decizii.
Ce pot face sa oblig angajatorul sa achite despagubirile pentru suspendare, eu neavand un titlu executoriu distinct pentru acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 24 Noiembrie 2013
Intr-adevar, conform art.52 alin.2 C.mun., daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Putet promova o noua actiune in cazul refuzului angajatorului de a va achita despagubirile respective.
Multumesc pentru raspuns.

Ma intereseaza si daca exista o cale mai directa de executare silita direct in baza prevederilor acestui articol care este foarte clar formulat.
Nu exista nicio alta cale

În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, stabilită prin hotărârea unei instituţii sau printr-un titlu, aceasta se aduce la îndeplinire prin executarea silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia cc nr 279/2015 sexu sexu CURTEA CONSTITUŢIONALĂ În numele legii DECIDE: 1. Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de D M şi MT în Dosarul nr. ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale restante supendarea cim pe cercetare disicplinara Antoanela Geaman Antoanela Geaman Prin Decizia de sanctionare disciplinara X s-a dispus diminuarea salariul cu 10%. Pe perioada cercetarii diciplinare s-a emis decizia Y prin care s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Am contestat in justitie o sanctiune disciplinara constand in retineri salariale si am obtinut ... (vezi toată discuția)