avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale restante supendarea cim pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale restante supendarea cim pe cercetare disicplinara

Prin Decizia de sanctionare disciplinara X s-a dispus diminuarea salariul cu 10%. Pe perioada cercetarii diciplinare s-a emis decizia Y prin care s-a suspendat cim pe o perioada de doua luni si jumatate ( cat a durat cercetarea disciplinara in cauza)
Prin instanta, definitiv si irevocabil s-a anulat Dexizia X de sanctionare disciplinara si s-a dispus repunerea in situatia anterioara.

s-a contestat in instanta si Decizia Y, dar instanta a respins contestatia pe motiv ca drepturile salariale pentru perioada cat a fost suspendat contractul se datoreaza confom art. 52 Codul Muncii ( forma inainte de modificari 2011- aplicabil in speta)

care prevedea:

(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

prin urmare, se intelege din Hotararea judecatoreasca prin care s-a respins actiunea ca angajatorul trebuie sa plateasca aceste despagurbiri confrom legii.

de altfel, si in actele de le dosar, angajatorul spune ca vrea sa execute dar nu a facut-o.

angajatul face cerere de executare oficial in baza art. 52 redat mai sus dar nu primeste nici un raspuns.

intrebare :

- ce se poate face cat mai rapid pentru a i se plati drepturile? plangere la ITM?

- cum se poate executa silit suma, avand in vedere ca Decizia de sanctionare disciplinara este anulata irevocabil, dar Decizia Y nu?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:55, 22 Noiembrie 2013
apelati la un executor judecatoresc.
am apelat., ami ales ca sunt avocat:).. problema este ca mi s-a spus ca nu aure ce executa, de aceea vroiam sa vad si parerile dvs......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri victorm68 victorm68 Angajatorul refuza sa-mi achite despagubirile prevazute la art.52 alin.2 codul muncii pentru perioada suspendarii contractului pentru cercetare ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime costel58 costel58 As dori sa stiu daca dupa anularea in justitie a unei decizii de sanctionare disciplinara, perioada de suspendare aferenta pentru cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Am contestat in justitie o sanctiune disciplinara constand in retineri salariale si am obtinut ... (vezi toată discuția)