avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate alexa123

Activitate alexa123

As vrea sa fiu daca orele muncite peste program se considera ore suplimentare, chiar daca nu au fost solicitate de catre angajator. In contractul meu de munca se spune ca se considera ore suplimentare numai cele solicitate. Multumesc.
As vrea sa fiu daca orele muncite peste program se considera ore suplimentare, chiar daca nu au fost solicitate de catre angajator. In contractul meu de munca se spune ca se considera ore suplimentare numai cele solicitate. Multumesc.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Tana, in legatura cu punctul 3, daca firma a solicitat prin e-mail participarea la adunari, sedinte etc etc dupa terminarea programului , deci care presupun efectuarea de ore suplimentare, in firma nu exista pontator sau condica, deci orele suplimentare prestate nu figureaza nicaieri, angajatul mai are e-mailuri trimsie dupa program , are martori care sa sustina prestarea de ore suplimentare neplatite si necompensate cu ore libere, angajatul poate invoca nerespectarea contractului si poate sa nu acorde preavizul? Care este termenul maxim in care poate invoca acest motiv pentru neacordarea preavizului, 3 ani de la prestarea orelor suplimentare care nu au fost platite sau compensate?

Am intrat pe www.bbexpert.ro ( inf. utile , studii de caz, reintegrare) . Va rog sa-mi confirmati daca am inteles bine:

1. daca angajatul concediat munceste in intervalul dintre momentul concedierii si momentul reintegrarii, i se va plati DOAR diferenta de salariu , daca salariul la firma care l-a concediat e mai mare? E ciudat, adica daca si-a gasit un post mai bine platit firma care l-a concediat nu mai plateste nimic?

2. daca angajatul concediat NU cere reintegrarea, primeste salariile din urma pana in momentul pronuntarii deciziei?
Am si eu mai multe intrebari: daca un angajat a castigat procesul intentat firmei si s-a dispus reintegrarea si firma a facut recurs:

1. trebuie incheiat un alt CIM?
2. pana la pronuntarea sentintei recursului, el trebuie reangajat si drepturile salariale platite din urma?
3. daca isi da demisia in prima zi in care vine la serviciu ( recursul fiind desfasurare) si nu sta in preavizul de 15 zile , poate fi concediat cu litera a , art 61 din CM?
4. In acest caz, al demisiei in prima zi, mai trebuie sa i se mai plateasca drepturile salariale din urma conform hotararii judecatoresti?
5. Daca recursul da castig de cauza firmei si salariatului i s-au platit deja drepturile salariale conform hotararii judecatoresti, firma i le poate cere inapoi?

Va rog mult sa ma ajutati. Multumesc