avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

As vrea sa fiu daca orele muncite peste program se considera ore suplimentare, chiar daca nu au fost solicitate de catre angajator. In contractul meu de munca se spune ca se considera ore suplimentare numai cele solicitate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 18:23, 4 Martie 2007
Chestia asta vine cam asa: daca eu stau 8 ore la munca si ma joc pe calc, desi nu muncesc efectiv pentru firma aia (nu pt ca nu-mi place, dar pt ca nu am ce in ziua resp), firma ma plateste.
Daca insa intr-o zi in care n-an treaba mai raman si peste program sa ma joc, forma nu-mi plateste aceste ore suplimentare... Corect, nu?

Prin urmare ar trebui sa fie stabilit in contract si modalitatea in care firma iti cere sa stai suplimentar; daca iti spune seful: termina asta cat mai repede posibil, chiar daca tu stai peste program ca sa rezolvi problema, alea sunt ore "cerute" de angajator. Cam asta ar fi o chestie de bun simt.

Daca angajatorul iti face probleme cu recunoasterea orelor, ar trebui sa stabilesti cu el, in scris, eventual anexa la contract: cine iti poate cere sa faci ore suplimentare (seful direct, un coleg, doar directorul etc. sau poate fi si la aprecierea ta in unele situatii - care?), modalitatea de instiintare (in scris, cu motivare sau fara etc.).

In cazul in care nu este precizat deja in contract si nici nu vrei sa negociezi cu ei asa conditii, atunci stai doar in urma unei solicitari a unui superior ierarhic si care sa-ti semneze o cerere in acest sens.

Bafta!
Daca asa scrie in contract inseamna ca doar acelea se platesc. Daca nu vrei sa stai peste program nu sta, dar s-ar putea sa ai si de suferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare madcat madcat Buna ziua.Sunt noua pe acest site si am nevoie de un sfat. Sunt angajata la o fabrica destul de mare.Pe contractul de munca sunt precizate 8 ore pe zi iar in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului crististarz crististarz Buna Ziua tuturor, am si eu cateva intrebari celor care pot sa ma ajute. La locul meu de munca sunt angajat cu contract de munca la postul de Sofer si drepturi ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sporul de santier Alex0102 Alex0102 La firma la care sunt angajat fac multa munca de teren, pentru care primesc si un spor de santier. Eu as vrea sa stiu ce anume inseamna acest \"spor de ... (vezi toată discuția)