La firma la care sunt angajat fac multa munca de teren, pentru care primesc si un spor de santier.
Eu as vrea sa stiu ce anume inseamna acest "spor de santier", deoarece seful meu imi spune intotdeauna ca trebuie sa stau peste program, neplatit, deoarece beneficiez de acest spor. Nici nu pot comenta, deoarece mi-e frica sa nu raman pe drumuri.
Ma poate ajuta cineva cu o explicatie?
Va multumesc.
"Sporul de santier" inseamna ceea ce e scris in contr de munca pe care l-ati semnat sau in contr colectiv de munca la nivel de unitate. Conf. Contr. colectiv de munca la nivel de ramura de constr., art 45 alin 1 lit b) prin spor de santier se plateste(conditiile de acordare se stabilesc prin contractele colective de munca la nivel de unitate) minimum 5 RON pentru zilele efectiv lucrate pe santier - acolo unde este negociat - in cazul in care nu este inclus in salariul tarifar negociat.
Multumesc pentru raspuns. Totusi, nu sunt foarte lamurit, si, sincer sa fiu... nu prea stiu ce scrie in Contractul de munca. :(
As vrea sa stiu daca acest spor de santier poate fi folosit ca scuza pentru ore suplimentare. Eu credeam ca prin spor de santier se intelege faptul ca nu am un loc de munca stabil, un birou, si deci primesc bani pentru haine de lucru, transport si cazare (ca sa dau un exemplu). Ca si cum as lucra departe de casa si primesc bani in plus pentru asigurarea nevoilor mele.
Ceea ce imi spune seful meu ar fi un spor de ore suplimentare, nu de santier, dar el se fereste de expresia asta si imi spune doar "trebuie sa mai stai la munca, de-aia ai spor de santier".
Nu are nici o legatura cu orele suplimentare lucrate. Se refera aproximativ la ceea ce ati mentionat dvs. Solicitati sa vi se puna la dispozitie Contr. colectiv de munca.