avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Buna Ziua tuturor, am si eu cateva intrebari celor care pot sa ma ajute. La locul meu de munca sunt angajat cu contract de munca la postul de Sofer si drepturi de autor pentru operator imagine (cameraman). Dupa cateva discutii cu cei din conducere au zis ca imi modifica fisa postului ( ceea ce stiu ca este legal sa o faca) si mi-au trecut la atributii urmatoarele:
- sa ma prezint la locul de munca stabilit de superiorii ierarhici, odihnit si Fara probleme de sanatate. In contract eu am program de luni-vineri ora 9-18, doar ca ei ma cheama in fiecare zi de la ora 8 pana seara in jur de 20-21.
- sa nu conduc in stare de oboseala. (avand in vedere programul de minim 12ore cam greu)
- avand in vedere ca firma organizeaza si eveniment ma obliga sa fac logistica/montaj tehnic audio-video (deoarece am cunostinte in domeniu)
-indeplineste si respecta toate sarcinile atribuite de superiorii ierarhici ( aici ar trebuii doar ceea ce sunt incadrat sa fac nu?)
-programul de lucru incadrat de la 9-18 de luni-vineri dar modificabil Regulamentului de ordine interioara ( adica daca vor ei imi pot modifica programul stabilit in contract? ).
Ceea ce am scris mai sus sunt adaugate in plus fata de fisa postului anterioara. Daca poate sa imi spuna cineva daca este legal ceea ce fac ei sice as putea face ca sa nu am probleme. Si daca refuz sa semnez noua fisa a postului ma pot da afara legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crististarz , utilizator 19:35, 20 Ianuarie 2015
Vi se plateste ore suplimentare?
Nu mi se platesc ore suplimentare. Pana acum ceva vreme aveam sa zic maxim 2saptamani in decursul anului in care puteam sa imi iau liber din orele lucrate suplimentar. Doar ca eu orele acelea le faceam in cursul a 2-3saptamani deorece se sta peste program. Cam la 2zile lucrate fac orele pentru 1 zi "libera"
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Programul mentionat incalca prevederile Codului Muncii:
Art. 112
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
.....

3. O parte nu sunt atributii de serviciu , ci conditii de prezentare la serviciu.

4.
-indeplineste si respecta toate sarcinile atribuite de superiorii ierarhici ( aici ar trebuii doar ceea ce sunt incadrat sa fac nu?


Se poate semna sub rezerva acelor atributii si numai daca sunt in legatura cu functia mentionata in c.i.m.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri ale angajatorului Anonim.D Anonim.D Buna ziua! Sunt angajat in cadrul unei companii private , ocupand functia se sofer avand un program de munca de 8h pe zi, in intervalul orar 09:00 - 18:00, ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara functionar public Cristinabv Cristinabv Va rog mult sa ma lamuriti daca este legal ceea ce se face la noi in institutie. Institutia publica are un contract de prestarii servicii curatanie cu o firma ... (vezi toată discuția)
Fisa postului-secretara v.anca v.anca Buna ziua, As avea nevoie de fisa postului pentru secretara,ma poate ajuta cineva? Va multumesc!O zi frumoasa! (vezi toată discuția)