avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Munca suplimentara functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Munca suplimentara functionar public

Va rog mult sa ma lamuriti daca este legal ceea ce se face la noi in institutie. Institutia publica are un contract de prestarii servicii curatanie cu o firma privata deoarece in statul de functii nu sunt posturi de ingrijitor curatenie. Pt supravegherea lucratorilor de la aceasta firma conducerea doreste sa semnam un angajament ca prin rotatie toti functionarii publici vor efectua ore suplimentare de supraveghere a activitatii a acestor ingrijitori dupa programul normal de lucru si in weekend deoarece uneori este activitate si in weekend. Daca nu semnam ni s-a spus ca oricum se va modifica fisa postului si toti vom avea aceasta activitate cuprinsa in fisa postului. Dupa parerea mea este un abuz tinand cont ca suntem functionari publici si oricum aceasta activitate nu se regaseste in obiectul de activitate al institutiei. Ce parere aveti daca este un abuz si in caz afirmativ ce cai de riposta avem? Multumim.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:58, 9 Martie 2015
Art. 45 din Legea 188/1999 privind statututl functionarilor publici
(1) Functionarii publici raspund, potrivit legii, de indeplinirea atributiilor ce le revin din functia publica pe care o detin, precum si a atributiilor ce le sunt delegate.
(2) Functionarul public este obligat sa se conformeze dispozitiilor primite de la superiorii ierarhici.
(3) Functionarul public are dreptul sa refuze, in scris si motivat, indeplinirea dispozitiilor primite de la superiorul ierarhic, daca le considera ilegale. Daca cel care a emis dispozitia o formuleaza in scris, functionarul public este obligat sa o execute, cu exceptia cazului in care aceasta este vadit ilegala. Functionarul public are indatorirea sa aduca la cunostinta superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispozitia astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post functionari publici tudor16 tudor16 Este legal sa se inscrie in fisa postului \"ORICE ALTE ARTIBUTII PRIMITE DE LA SEFUL IERARHIC SUPERIOR ...\"? (vezi toată discuția)
Fisa postului kgkg kgkg Ce se intampla, functionar fiind ( primarie ) , daca nu semnez fisa postului? (vezi toată discuția)
Trafic de influenta sau abuz de putere Justitiarul711 Justitiarul711 Art. 45. - (1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a ... (vezi toată discuția)