avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate constantmar

Activitate constantmar

Buna ziua !
Imi cer scuze ca n-am dat mai multe detalii.
Situatia este urmatoarea.
Sotul revendica la procesul de partaj in derulare, ca toate sumele cumulate din veniturile de mai jos, pe 25 de ani cat a durat casnicia ( la partaj spune ca sunt bani economisiti de el din prima zi de casatorie pana la incheierea acesteia prin divort si ca acesti bani sunt economisiti de el, din alte venituri decat cele salariale adica cele enumerate mai jos) sa fie scazute din masa partajala de bunuri comune a sotiei .
Drept consecinta pretinde ca toate bunurile mobile si imobile , cumparate in timpul casatoriei, mai precis doua apartamente unul de 3 camere,unul de 4 camere total mobilate si un autoturism sunt bunuri ce ii apartin deoarece pretinde ca au fost cumparate din economiile facute din toate sumele de bani ce decurg din lista de mai jos ,repet prezentate la instanta intr-un lung sir de liste pe luni ,pe ani ,din 1986 pana la data divortului.
- veniturile din norma de hrana,
- veniturile din drepturi norma de echipare,
- veniturile din ajutor de pensionare si alte drepturi salariale si asimilate salariilor castigate in instante ,
- veniturile din recompense prime salariale
- veniturile din prime de vacanta
Toate aceste venituri in opinia sa reprezinta venituri proprii extrasalariale care nu intra in masa de bunuri supusa partajarii.
Deasemenea pretinde ca toata masa partajala i se cuvine deoarece a avut salariul mai mare ca al sotiei.
Astept un raspuns obiectiv .Cu multumiri.

Mama sotiei a facut o operatie de inlocuire de valva la inima, iar sotia o mastectomie totala de san.Cere acum instantei ca aceste sume platite pentru operatiile si tratamentele efectuate sa fie scazute din masa partajala a sotiei in procesul de partaj in derulare.
Inteleg ca nu este justificata cererea?
Multumesc si zi buna.
Va multumesc .
As dori totusi sa-mi raspundeti pentru fiecare punct in parte deoarece sotul revendica aceste venituri si cere ca aceste sume sa fie scazute din masa partajala a sotiei in procesul de partaj ce se deruleaza . Mentionez ca si sotia a avut toata viata ca si el serviciu si ca sotie si mama ,menajul familiei a fost doar in sarcina ei.
Buna ziua !
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
In procesul de partaj bunuri mobile si imobile sotul poate revendica sumele de bani folosite in timpul casatoriei pentru tratamente si operatii ale sotiei,si propriului copil cerand ca acestea sa fie scazute din masa partajala de bunuri a sotiei ,care a avut ca si el serviciu toata viata?
Deasemenea, poate revendica o suma de bani care nu a fost data cu titlu de imprumut (dar acum la partaj pretinde ca a fost un imprumut),pentru efectuarea unei operatii soacrei sale cerand sa fie scazuta din masa partajala a sotiei ?
Dar pretentiile continua si comportandu-se ca un camatar, pretinde la suma respectiva ce s-a platit pentru operatie( repet nu a fost niciodata cu titlu de imprumut), aplicarea unei dobanzi pe perioada de 14 ani cat a trecut de la operatie si ca totul sa fie complet isi revendica de asemenea dreptul de a reface calculul in raport de evolutia dobanzilor si cotatia dolarului pana la achitarea sumei.

Astept raspunsurile dumneavoastra .
Cu multumiri,
Va rog sa-mi raspundeti daca :

- veniturile din norma de hrana,
- veniturile din drepturi norma de echipare,
- veniturile din ajutor de pensionare si alte drepturi salariale si asimilate salariilor castigate in instante ,
- veniturile din recompense prime salariale
- veniturile din prime de vacanta
reprezinta venituri proprii extrasalariale care nu intra in masa de bunuri supusa partajarii.
In timpul casniciei exista venituri ale sotilor care nu intra in masa partajabila?