buna ziua.avem contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct in favoarea bunicilor,intre timp bunicul a decedat si bunica ne mai ameninta ca ne da afara cand este beata. poate sa faca treaba asta s-au partea lui bunicu dupa deces ne revine noua si avem si noi dreptul?
cu bunica o scot la capat pt k am grija de ea ii fac de mancare si toate cele, mai nou nu mai bea ca a fost internata si nu mai are voie k bautura,cand nu bea e totul ok ,ne intelegem foarte bine acum.cu fica care e plecata din tara e problema k noi am vrea sa ne facem conditii k e casa mai batrineasca si ne este frica sa bagam bani si dupa aia sa vina doamna din italia sa ne strice treburile.nu am putea sa mergem k bunik la notar sa renuntam la clauza sau sa facem alt act care sa ne ajute ca sa nu mai avem probleme?
buna ziua ,ajutati-ma si pe mine cu aceasta problema va rog ca nu inteleg exact termenul asta de uzufruct.
in urma cu 5 luni bunicii mei mi-au facut acte de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager,intre timp bunicul a decedat si am ramas doar cu bunica.
ei au doua fete,respectiv mama si inca una care este in italia si nu a mai venit in tara de 5 ani ,de ingrijit eu si sotul meu iam ingrijit de asta ne-au si facut noua acte,iar cu fata din italia nu se inteleg asa de bine si nici nu a venit la inmormantare la bunicu,dar dupa moartea lui sa trezit ca are si ia dreptul aici si a inceput sa vorbeasca fara rost"gen ca vine si da foc la casa pt ca ne-au facut noua acte". Spunetimi va rog ce sanse are sa ne dea afara si ce am putea face noi ca sa stam linistiti,tin sa precizez ca bunica mai bea din cand in cand si mai vorbeste si ea k ne strica actele .aici noi am bagat cam 15000 de lei pana acum si platim tot ce mai este (electricitatea,impozit pe pamant si casa si toate celelalte).Ne poate da afara bunica sau fata ei din italia?