buna ziua.avem contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct in favoarea bunicilor,intre timp bunicul a decedat si bunica ne mai ameninta ca ne da afara cand este beata. poate sa faca treaba asta s-au partea lui bunicu dupa deces ne revine noua si avem si noi dreptul?
Nu inteleg Avlil daca sunt in coproprietate se poate sa ii dea afara?Daca bunicul a decedat, partea lui a trecut in proprietatea dvs.tot(nu numai nuda proprietate) , ca urmare sunteti coproprietari impreuna cu bunica in cote egale daca bunul(apart.) a fost bun comun. Nu va poate da afara decat daca ar obtine rezilierea contractului .Presupun ca ati platit apartamentul din moment ce nu exista o clauza de intretinere si puteti cere o iesire din indiviziune(daca apart. se poate imparti) , daca nu puteti sa-i cereti sulta(presupun ca asa o puteti lamuri sa nu va mai ameninte)
Depinde si de contract, insa uzufructul imobilului le va apartine proprietarilor, cel mai probabil, la decesul uzufructuarilor, in caz ca nu au delimitat uzufructul pe parti din imobil.
Bunicul a decedat, uzufructul sau s-a stins, exista uzufructul bunicii. Daca nu e restrans la o parte din imobil, atunci bunica poate sta in tot imobilul si numai cine vrea ea va sta impreuna cu ea acolo; uzufruct inseamna ca bunica poate pleca si poate inchiria imobilul, fara ca proprietarul sa poata face ceva.
Dreptul de proprietate e una, dreptul de uzufruct e alta.
Act donatie
Adelina772
buna ziua,am si eu o problema.Am primit mostenire de la tatal meu mai multe proprietati din care in una am lasat-o pe mama mea.Eu sant singura mostenitoare si ... (vezi toată discuția)