avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Activitate aurelpesa

Activitate aurelpesa

nu a fost solicitat echipaj de politie rutiera. In OUG 195/2002 la art 2 se prevede in mod expres ca constatarea incalcarilor normelor din codul rutier ii revine politiei rutiere. Deasemenea art 88 pct 1, pct 5 si pct 6 din OUG 195/2002 stipuleaza ca recoltarea probelor biologice se face in prezenta unui politist rutier si numai dupa ce a fost testat cu aparatul tehnic omologat si rezultatul a fost peste 0,40 mg/l.
In procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante este mentionata functia celor doi politisti adica conducator auto si conductor caine de insotire nu politist rutier. Mai este mentionat ca i s-a solicitat inculpatului testarea cu aparatul Drager in repetatate randuri dar acesta a refuzat. Nu este adevarat din simplul motiv ca patrula de politie de la ordine publica nu are in inventar un asemenea aparat. Mai mult in tot dosarul nu este nici un act intocmit de ppolitist rutier. In noaptea evenimentului I-A fost retinut permisul de conducere dar dovada a primit-o prin posta abia dupa 3 luni dar cu data din acea seara. Si aici e o neregula pentru ca politistul de paza si ordine nu are in inventar un carnet de dovezi. Stiu asta sigur dar oficial o sa solicit instantei sa cera politiei o adresa prin care sa ne comunice daca politistii care au constatat fapta au in dotare aparat alcooltest Drager si carnet de dovezi.
Mai mult la dosar este o stenograma cu transcriptul unei filmari facute de politist in timpul constatarii si atasata ca proba total ilegal pt ca nu are autorizarea magistratului anterior filmarii. Chiar si asa din toata stenograma nu reiese ca i-a solicitat sa foloseasca aparatul Drager ci este o fraza in care politistul ii solicita inculpatului sa mearga pe linia de marcaj a soselei sa vada daca merge drept ( in ce lege o fi aceasta metoda de testare)
Bineinteles ca martorul este un taximetrist care a venit odata cu echipajul de politie de ordine publica la solicitarea jandarmilor si confirma ipoteza din procesul verbal de constatare dar este un martor fabricat si declaratia acestuia este subiectiva.
Ce parere mai aveti acum D-le avocat?
este incredibil cum e posibil sa faca jandarmeria costatari la regimul rutier cand avem lege care limiteaza strict aceasta doar pentru politia rutiera....totusi in ciuda acestui fapt judecatorul de camera preliminarea a constatat legalitatea intocmirii actelor desi ar fi trebuit sa se sesizeze si din oficiu de aceasta ilegalitate dar nu a facut-o si a dispus incheiere de sedinta de camera preliminara si inceperea judecatii. Aparatorul nu s-a prezentat pentru ca la fel ca dumneavoastra a optat pentru procedura simplificata. De acord cu aceasta procedura pentru cazurile cand exista vinovatie dar in cazul cand esti si nevinovat si organele de politie incalca abuziv normele legale....si atunci tot pe procedura simplificata mergem?......asta doar ca sa nu sifonam si sa nu contram reprezentantul parchetului?....m-am uitat in jurisprudenta si nu am gasit un caz precedent in care alte organe decat politia rutiera sa faca astfel de constatari.....ma asteptam ca macar aici sa gasesc niste indrumari.......sunteti singurul care mi-a raspuns si va multumesc.....am sa aleg sa merg pe judecata si am sa invoc cele doua motive ca si aparari pe fondul cauzei....sunt constient ca e greu sa castig in aceasta instanta dar sunt ferm convins ca voi castiga in caile de atac in apel la instantele superioare
am inteles,in aceasta situatie probabil imi va respinge cele doua exceptii invocate si in consecinta le voi sustine ca aparari pe fondul cauzei
nu am invocat in camera preliminara cele doua exceptii. A inceput judecata, sunt la al doilea termen si am invocat la primul termen exceptiile pt ca am inteles ca le pot invoca pe tot parcursul judecatii.
- am un dosar in care inculpatul a fost trimis in judecata pt sustragere de la recoltarea de probe biologice. Constatarea a fost facuta de jandarmi si politia de ordine publica de la Sectie desi Codul Rutier actualizat limiteaza competenta acestei constatari potrivit art 88 numai unui politist rutier. Inculpatul a solicitat echipajului de la jandarmi atat in momentul controlului cat si la sectie ulterior ca in prealabil de a merge la spital sa fie testat cu un aparat tehnic omologat si daca rezultatul testarii iese peste 0,40 mg/l numai atunci sa fie dus la sange dar in prezenta unui politist rutier,Jandarmii au zis ca nu au aparat tehnic electronic si i-au intocmit proces verbal de constatare a infractiunii flagrante pentru refuz de recoltare. Sunt la al doilea termen de judecata. La primul termen am invocat 2 exceptii una de lipsa competenta materiala a organului constatator in baza art 88 din OUG 195/2002 aCTUALIZAT si a doua exceptie de lipsa de procedura in baza art 190 din NCPP. INTREBARE : Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa procedez in continuare
Răspuns la discuția Termenul de prescriptie
va multumesc insa am si eu noul cod in fata si nu reusesc sa gasesc un raspuns exact desi sunt licentiat in drept si stiu sigur ca cercetarea judecatoreasca nu poate dura la infinit. sunt 2 fapte penale in concurs, respectiv trafic de migranti si aderare la un grup infractional organizat. urmarirea penala si judecarea in prima instanta a inceput in mai 2007 dupa care a urmat fondul in luna iunie 2007 si pana in prezent. In opinia mea si interpretarea mea s-ar incadra la lit c, adica 8 ani. Dar nu sunt sigur si as fi vrut parerea unui jurist mai experimentat ca mine
va rog sa-mi spuneti care este termenul de prescriptie pentru fapta de trafic de migranti in concurs cu aderare la un grup infractional organizat, daca urmarirea penala a fost inceputa in dosar in mai 2007 si pana in prezent dosarul este tot pe fond?
Răspuns la discuția Cerere stramutare
va multumesc. Cererea de stramutare o voi depune la urmatorul termen la tribunalul iasi unde se afla acum dosarul in faza de cercetare judecatoreasca. Am motive concrete pentru a proba impartialitatea judecatorului, pe care le-am expus in cerere, si de aceea dorec stramutarea.
Răspuns la discuția Cerere stramutare
am inteles ce e cu stramutarea. Am si redactat cererea. Ma interesa daca, dupa ce predau cererea judecatorului, raman in sala si ma intorc cu spatele la instanta in semn de protest, ce efecte negative ar putea avea asupra mea acest gest?
am calitatea de inculpat. La urmatorul termen vreau sa introduc o cerere de stramutare. Ma intereseaza daca dupa ce predau cererea presedintei la inceputul sedintei, ma ridic in picioare si ma intorc cu spatele la instanta, asta ca forma deprotest impotriva neregulilor si nerespectarii procedurii penale de catre judecator si procuror/ Pot fi sanctionat petru acest gest, sau poate avea alte repercursiuni negative asupra mea?