avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art 337 din NCP-Sustragere de la recoltare probe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

art 337 din NCP-Sustragere de la recoltare probe biologice

- am un dosar in care inculpatul a fost trimis in judecata pt sustragere de la recoltarea de probe biologice. Constatarea a fost facuta de jandarmi si politia de ordine publica de la Sectie desi Codul Rutier actualizat limiteaza competenta acestei constatari potrivit art 88 numai unui politist rutier. Inculpatul a solicitat echipajului de la jandarmi atat in momentul controlului cat si la sectie ulterior ca in prealabil de a merge la spital sa fie testat cu un aparat tehnic omologat si daca rezultatul testarii iese peste 0,40 mg/l numai atunci sa fie dus la sange dar in prezenta unui politist rutier,Jandarmii au zis ca nu au aparat tehnic electronic si i-au intocmit proces verbal de constatare a infractiunii flagrante pentru refuz de recoltare. Sunt la al doilea termen de judecata. La primul termen am invocat 2 exceptii una de lipsa competenta materiala a organului constatator in baza art 88 din OUG 195/2002 aCTUALIZAT si a doua exceptie de lipsa de procedura in baza art 190 din NCPP. INTREBARE : Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa procedez in continuare
Cel mai recent răspuns: aurelpesa , utilizator 19:55, 19 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spuneti dvs trebuia invocat in camera preliminara.
nu am invocat in camera preliminara cele doua exceptii. A inceput judecata, sunt la al doilea termen si am invocat la primul termen exceptiile pt ca am inteles ca le pot invoca pe tot parcursul judecatii.
Ati inteles gresit, in camera preliminara trebuia sa formulati in scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
am inteles,in aceasta situatie probabil imi va respinge cele doua exceptii invocate si in consecinta le voi sustine ca aparari pe fondul cauzei
Daca judecatorul de camera preliminara a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, pare inutil, dar dvs incercati.
Ar fi trebuit sa va sfatuiti cu un avocat daca nu era indicat pentru dvs sa mergeti pe procedura simplificata.

Alte discuții în legătură

Se poate contesta acest proces verbal? Samoschi Samoschi Reținerea permisului Petru 90 de zile pentru alcool 0,12Mg/L Și 9puncte amendă=1305 lei? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal emis conform legii nr. 61/1991 xuser xuser Am 2 intrebari referitoare la PV: 1. Daca pentru o fapta flagranta, sau daca in urma unor apeluri la 112, apare si politia si jandarmii, cine va intocmi ... (vezi toată discuția)