avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul circulatiei pe drumurile publice?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:27, 11 Aprilie 2013
Exista numeroase site-uri cu modele plangere contraventionala PV rutier
Atasez model ,pe care urmeaza sa il persoanlizati functie de situatia dvs distincta

Domnule Presedinte

Subsemnatul ,, domiciliat în ..., născut la ....în ., posesor al CI seria..., permis de conducere seria...nr.... eliberat de .....

formulez

PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesul-verbal seria .nr. .din data de .., întocmit de agent ... din cadrul brigazii de politie rutiera ...

Va rog sa dispuneti constatarea nulitatii aspectelor contraventionale semnalate in procesul-verbal seria ..nr. .si dispunerea anularii efectelor produse de respectivul procesul-verbal (amenda de ...., suspendarea permisului)

MOTIVARE
În fapt.
In data de ..., in jurul orei ..., in timp ce conduceam auto nr. .... am fost oprit de un echipaj al brigazii de politie rutiera in zona ... . . Am fost testat cu aparatul etilotest si s-a constatat o valoare de 0.11 mg/l alcool pur in aerul expirat. am solicitat recoltarea probelor biologice intr-o unitate de asistenta medicala autorizata in conformitate cu art. 88 alin.(5) din OUG 19 /2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată.
In vederea stabilirii alcoolemiei si recoltarii probelor biologice am fost insotit de politistul rutier in conditiile prevazute de Art. 192. ? (2) din regulamentul de aplicare a oug 195 aprobat prin HG 1391/2006.

In drept.
Imi bazez prezenta plangere contraventionala impotriva pv seria ...nr... pe faptul ca buletinul de analiza nr ... eliberat de Institutul medico-legal pe care il depun anexat releva o concentratie de 0,00 g/l alcool pur in sange, demonstrand astfel fara echivoc ca nu am incalcat nicio dispozitie prevazuta in oug 195 care sa fie considerata contraventie sau infractiune.

Avand in vedere cele prezentate va rog rog sa dispuneti anularea procesului verbal seria ...nr.... si a efectelor produse de procesul verbal in cauza, respectiv amenda de .... si suspendarea permisului de conducere.


Anexez urmatoarele documente:
- copii dupa CI si dupa permisul de conducere ;
- copie dupa procesul-verbal de constatare a contraventiei, seria ..nr. ...din data de .....
- copie dupa buletinul de analiza nr..... eliberat de IML

Data
Semnatura

Domnului Presedinte al Judecatoriei..


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)
Model de plangere contraventionala Raoul_mw Raoul_mw Buna seara. Iata sunt nevoit ca pe acest domeniu sa cer si eu putin ajutorul. Prezint pe scurt o situatie extrem de ciudata,un ghinion greu de crezut al unui ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să fac contestaţie Bashquet Bashquet Bună, Acum două zile am comis-o. Respectiv nu am acordat prioritate pietonilor, aflaţi pe trecerea de pietoni marcată. Îmi asum vina, dar procesul ... (vezi toată discuția)