avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să fac contestaţie

Bună,

Acum două zile am comis-o. Respectiv nu am acordat prioritate pietonilor, aflaţi pe trecerea de pietoni marcată. Îmi asum vina, dar procesul verbal a fost completat incorect, unul din nume nefiind scris bine.

Nu mă deranjează să plătesc amenda, nu vreau să îmi contest fapta, dar am musai nevoie de permis, ca de aer pentru încă 30 de zile de acum înainte. După care pot să îl predau. Am fost sfătuită să fac contestaţie pentru ca astfel să mai pot şofa fără probleme în baza dovezii prelungite,până la soluţionarea cazului în instanţă. Ce mă sfătuiţi să fac?

Sigur, pot menţiona faptul că circumstanţele în care a avut loc fapta sunt speciale. Locul unde este poziţionată acea trecere de pietoni prezintă un risc mare de accident dacă nu eşti atent în 4 direcţii simultan şi la 5 posibile evenimente de evitat. Este necesară semaforizarea acelui loc pentru siguranţa pietonilor, dar şi a conducătorilor auto.


Mulţumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
Bashquet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 12:44, 23 Octombrie 2017
Pentru a obține ceea ce doriți, respectiv sa puteti conduce în următoarea perioada, trebue sa faceti contestație în termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecătoria pe raza căreia a fost constatata contravenția.
Trebuie să depuneri plângerea contravenționala, copie CI si PV, toate acestea in doua exemplare plus taxa judiciara de timbru de 20 lei achitată la taxe si impozite.
O dată depusă plângerea solicitați un certificat de grefa cu care mergeți la politie si va recuperați permisul.
O dată scursă perioada în care aveați nevoie sa conduceți depuneti la judecătorie o solicitare de renunțare la acțiune si apoi depuneti permisul la politie si așteptați să se scurgă perioada de suspendare.
Vă mulţumesc pentru răspunsul prompt! Între timp ideal este să plătesc amenda, corect?
Şi încă două întrebări: odată depusă solicitarea de renunţare la acţiune, trebuie să cer şi pentru aceasta certificat de grefă? De asemenea, ce motiv mă sfătuiţi să invoc în contestaţie?

Mulţumesc mult!
Bashquet a scris:

Vă mulţumesc pentru răspunsul prompt! Între timp ideal este să plătesc amenda, corect?

Dacă platiti amenda in 48 ore de la comunicarea PV trebuie sa platiti doar jumatate din minumul amenzii.
Motivul contestației post fi ca nu sunteți e acord cu sancțiunea consemnată în PV.
Nu cunosc detaliul privind posibilitatea solicitării unui al doilea certificat de grefa pentru renunțare la acțiune sau dacă va trebui să așteptați pronunțarea instanței în cauză respectivă și după aceea să predați permisul în termen de 5 zile

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie geomateo geomateo politia rutiera mi-a intocmit un proces verbal de contraventie pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, lasand la o parte faptul ca nu au ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Contestarea masurii suspendarii permisului auto antimobacau antimobacau Astazi mi-a fost retinut permisul,la o trecere de pietoni.Politistul nu are nici un martor si a acceptat ca eu sa scriu pe procesul verbal faptul ca pietonul ... (vezi toată discuția)