avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea masurii suspendarii permisului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea masurii suspendarii permisului auto

Astazi mi-a fost retinut permisul,la o trecere de pietoni.Politistul nu are nici un martor si a acceptat ca eu sa scriu pe procesul verbal faptul ca pietonul s-a angajat in traversare inconstient,in fuga.Nu a scris pe procesul verbal pe ce perioada se suspenda permisul.Ce ar trebui sa fac,ce sanse am sa il obtin inapoi?O contestatie ar fi potrivita sau direct la tribunal?Va multumesc anticipat si SA TRAIM BINE IN GROAPA ASTA NUMAITA ROMANIA!X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 19:48, 17 Februarie 2010
Daca procesul verbal nu indeplineste intocmai prevederile art. 16/17 din OG2/2001, aveti toate motivele sa il contestati.
Contestatia se depune la judecatoria din raza savarsirii contraventiei, plangerea suspenda executarea. Cu certificatul de grefa mergeti la politie si va recuperati permisul de conducere.
Ca a traversat in fuga sau nu, tot trebuia sa-i dati prioritate.Asta-i legea ! Vedeti in PV pe baza carui articol de lege v-a retinut permisul. Este pentru neacordare prioritate sau politistul a mai adaugat si altceva? Aveti drept de circulatie?
PV se contesta la judecatoria competenta, in termen de 15 zile de la comunicare. Pana cand va ramane definitiva hotararea va puteti recupera permisul de la politie( pe baza unui certificat de grefa) si puteti circula.
Va mai deranjez cu o intrebare,in timpul desfasurarii procesului,m-i se restituie permisul fizic sau merg cu acea dovada?Va multumesc.
Eate numai pentru neacordare de priotitate,am primit o dovada de circulatie pentru 15 zile si fiindca agentul si-a dat seama ca a gresit dar trecea nu stiu ce sef pe acolo,mi-a completat el mentiunea ca pietonul a traversat neatent si in fuga...Deci maine dimineata ce ma sfatuiti sa fac?
Veti circula pe baza dovezii ,iar carnetul va va fi returnat de p[olitie,la ramanerea definitiva a hotararii in cazul in care veti castiga procesul.
Daca solutionarea cauzei se prelungeste vi se va elibera dovada dupa obtinerea certificatului de grefa ca aveti cauza pe rol.
Indiferent ce ati scris la obiectiuni,contraventia initiala exista,chiar daca pietonul a fugit sau nu.
Invocati nulitatea procesului verbal,avand in vedere necompletarea rubricii privind sanctiunea aplicata. sau daca mai exista si alte greseli dintre cele stipulate in art.16-17 din OG nr.2/2001.

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie si dovada inlocuitoare a permisului D_Adrian D_Adrian Buna seara, Luna trecuta mi-a fost retinut pemisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor( care erau agentii de politie :) ) , ce treceau ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie geomateo geomateo politia rutiera mi-a intocmit un proces verbal de contraventie pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, lasand la o parte faptul ca nu au ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda neacordare prioritate pietoni kmalone kmalone Azi am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile si o amenda contraventionala de 140 de lei.Am primit ... (vezi toată discuția)