avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal de contraventie si Dovada ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal de contraventie si Dovada inlocuitoare a permisului

Buna seara,
Luna trecuta mi-a fost retinut pemisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor( care erau agentii de politie :) ) , ce treceau printr-un loc unde lipsea marcajul de pe carosabil. Mi-au retinut permisul pe 30 de zile si mi-au eliberat dovada cu drept de circulatie 15 zile.
1.Daca nu am semnat procesul verbal, nu trebuia sa fie un martor care sa consemneze acest lucru si sa fie trecute datele si semnatura martorului pe proces? Se poate contesta procesul pe aceasta baza?
2.Pe dovada inlocuitoare a permisului s-a gresit valabilitatea, au trecut valabil din 23.02 pana la 10.02 . Se poate anula procesul verbal din acest motiv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:24, 7 Martie 2015
1-Aspectul invederat de dvs ,nu este de natura sa atraga nulitatea PV contraventie
2- Sunt 2 documente distincte
Eroarea materiala strecurata in dovada nu atrage nulitatea PV
Situatiile care atrag anularea PV sunt prev de disp OG nr 2/2001 art 17
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
ynocentta, utilizator
Vă mulțumesc!
Știți cumva, decizia judecătoriei este definitiva sau se poate face recurs? Și se plătesc taxe judiciare la depunerea contestației sau pt certificatul de grefa? Din câte am văzut pe forum-uri nu pare ceva clar.
Hotărârea primei instanţe poate fi atacată numai cu apel. Plângerea împotriva procesului verbal de contravenţie se timbrează cu 20 de lei iar eliberarea unui certificat de grefă cu 1 leu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat inessro inessro in data de 8.09.2008 conduecam autoturismul pe drumul de la arad la timisoara. intre localitatile sag si vinga este o portiune de curba la dreapta in sens de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 30 zile. iriiri iriiri Buna ziua, Am o intrebare legata de recuperarea pemisului de conducere care a fost suspendat pe motiv de depasire neregulamentara.La constatarea abaterii nu ... (vezi toată discuția)