avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal emis conform Legii nr. 61/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal emis conform Legii nr. 61/1991

Am 2 intrebari referitoare la PV:

1. Daca pentru o fapta flagranta, sau daca in urma unor apeluri la 112, apare si politia si jandarmii, cine va intocmi procesul verbal de constatare? Atata politia cat si jandarmaeria, amandoua fiind organe de constatare?! Sau doar politia, iar politia va trimite pe urma la jandarmerie p.v? (asa am auzit ca se intampla?!)

2. Nu am inteles din manual de drept urmatorul fragment:

Punerea in executare a sanctiunii amenzii contraventionale, se face astfel:
a) de catre organul din care face parte agentul constator, ori de cate ori nu se exercita calea de atac impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei in termenul prevazut de lege.
b) de catre instanta judecatoreasca in celalte cazuri...

Ce se intelege prin "punerea in executare a sanctii amenzii contraventionale" ?!

Cel mai recent răspuns: al3ksandru , utilizator 18:22, 26 Mai 2011
la faptele prevazute de legea 61-1991 au drept de constatare atat politia cat si jandarmeria.
si daca participa amandoi , se intocmesc 2 procese verbale distincte
sau acelasi proces verbal ajunge si la o institutie si la alta
doar unul dintre ei intocmeste procesul verbal de constatare a contraventie.de trimis iti explic eu unde se trimite ca m-ai speriat cu trimisul...ba ca politia la jandarmerie il trimite ba invers.un proces verbal de contraventie se intocmeste in 3 exemplare.daca presupunem ca l-a intocmit politistul cele 3 p-v de constatare se impart astfel.originalul ramane la unitatea din care face parte organul constatator...in speta la politie...prima copie se trimite la circa financiara unde domiciliezi ca sa iti vina la impozit in debit...iar a 2 copie ti se inmaneaza tie daca ai semnat p-v daca nu ai semnat ti se va trimite prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea catre organelor de specialitate a procesului-verbal pentru luare in debit dan_co dan_co Buna ziua. Punerea in executare a sanctiunii amenzii contraventionale se face de catre organul din care face parte agentul constatator, ori de cate ori nu ... (vezi toată discuția)
Somatie din partea directiei generale de impozite si taxe locale pt. un pv de la politia rutiera mariusft mariusft Buna ziua, Astazi am primit o somatie de plata din partea MF pentru o amenda primita in 04.06.2008 pentru depasirea limitei de viteze in orasul Brasov, la ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)