avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comunicarea catre organelor de specialitate a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Comunicarea catre organelor de specialitate a procesului-verbal pentru luare in debit

Buna ziua.

Punerea in executare a sanctiunii amenzii contraventionale se face de catre organul din care face parte agentul constatator, ori de cate ori nu se exercita calea de atac impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei in termenul prevazut de lege, prin comunicarea din oficiu organelor de specialitate a procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sancţiunii, în termen de 30 de zile de la data expirarii acestui termen.
Din experienta dumneavoastra, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte, deoarece nu am gasit in legislatie referiri exprese la acestea:
1. Care exemplar al procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sancţiunii se transmite catre organele de specialitate, exemplarul 1 sau 3? Sau este suficienta transmiterea unei copii a procesului-verbal pe care sa se faca mentiunea "CONFORM CU ORIGINALUL", data, numele in clar a conducatorului institutiei sau a persoanei imputernicite de acesta si semnatura?
2. Dovada comunicarii procesului-verbal (dupa caz) si instiintarea de plata se transmit in original sau este suficienta transmiterea unor copii pe care sa se faca mentiunea "CONFORM CU ORIGINALUL", data, numele in clar a conducatorului institutiei sau a persoanei imputernicite de acesta si semnatura?
3. Exita o procedura care reglementeaza comunicarea catre organele de specialitate a procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sancţiunii, unde sa fie precizate/clarificate aceste aspecte?

Cu stima pentru ceea ce faceti,
Dan C.
Cel mai recent răspuns: dan_co , utilizator 10:45, 18 Iulie 2012
Nu exista o procedura standard, ele se stabilesc la nivelul fiecarei UAT, directii/ servicii de urmarire si executare. Din ce cunosc, va transmit o astfel de procedura :

Urmare a faptului ca potrivit reglementarilor legale in vigoare, creantele fiscale reprezentand amenzi reprezinta obligatii fiscale principale, se stabileste urmatoarea procedura de administrare a amenzilor astfel:
- se intocmeste procesul verbal de contraventie de catre agentul constatator in 3 exemplare respectand intocmai prevederile O.G.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor cu modificarile si completarile ulterioare;
- procesul verbal de contraventie se inmaneaza contravenientului pentru a fi semnat de luare la cunostinta;
- in cazul in care pv de contraventie nu este semnat sau contravenientul refuza sa semneze se vor aplica intocmai prevederile art.44 alin.1-4 din O.G.92/2003 privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare, in ordinea precizata de reglementarea legala mentionata anterior astfel incat sa rezulte posibilitatea ca procesul verbal sa poata fi considerat opozabil contravenientului;
- ulterior, borderoul cu procesele verbale( exemplarele in original) va fi transmis catre autoritatile administratiei publice locale sau de stat, dupa caz, acesta fiind inregistrat de organele competente;
- dupa preluarea debitelor, organului constator ii vor fi transmise confirmarile de primire a debitelor model 2006 ITL 025
Va multumesc pentru amabilitate si ajutor.
Cu deosebita stima,
Dan C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmarea luarii in debit de catre finante dan_co dan_co Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca exista in legislatia in vigoare o prevedere care obliga Administratia Finantelor Publice sau Directia Taxe si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie ioanm13 ioanm13 Buna ziua!Am primit prin posta un Proces-Verbal de Contraventie adica o amenda pentru consumul de bauturi alcoolice in spatiul public.Pe langa faptul ca ... (vezi toată discuția)
Transmiterea pv de constatare si sanctionare a contraventiei catre finante pentru luarea in debit dan_co dan_co Buna ziua. In urma unui control, s-a intocmit un proces-verbal de constatare si sanctionare a unor contraventii pe linia apararii impotriva incendiilor, care ... (vezi toată discuția)