avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate awy1978

Activitate awy1978

buna seara,
am doua neclaritati privind concediu de crestere copil acordat tatalui:
- daca tatal opteaza pentru concediu crestere copil (pana la un an, cu acordare stimulent de insertie), acesta poate intra in concediu dupa 42 zile de la nastere; intrebarea este; Acesta beneficiaza de concediu crestere copil timp de un an de la data acordarii (din a 43 a zi de la nastere) sau pana la implinirea varstei de un an de catre copil?
- daca ambii parinti indeplinesc conditiile legale de acordare concediu crestere copil un parinte e obligat sa cedeze celuilalt o luna din perioada de un an; intrebarea este: parintii pot beneficia SIMULTAN de concediu crestere copil (o luna)urmand ca parintele care beneficiaza de concediu pe timp de un an, urmand ca celalalt sa revina la serviciu dupa 11 luni?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
buna seara,
detin in proprietate un imobil (apartament) pe care il inchiriez cu regularitate- contract inregistrat la administratia finantelor publice.
In acest moment platesc un impozit de 16% din venitul brut diminuat cu 25% cheltauieli forfetare.
Intrebare 1: Pot opta pentru plata in sistem real(pe o perioada de minim 2 ani)- conducand o evidenta a cheltuielilor si veniturilor identica cu a pfa-urilor? (Registru incasari si plati+declaratie 200 la finele anului fiscal-pana la 25 mai a anului urmator)?
Intrebare 2: In conditiile in care exista posibilitatea optarii pentru acest mod de calcul mai depun declaratie estimativa?- daca depun pot trece sumele pe care le consider eu in dreptul rubricii venit brut, dar si pentru CHELTUIELI DEDUCTIBILE?
Intrebare 3: In conditiile in care sunt salariat/pensionar si mi se retine 5,5% CASSanatate din venitul realizat din salarii/pensii mai sunt obligat la plata acestei contributii si pentru venitul din chirii?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
am avut conventie civila cu un club de fotbal- pana pe data de 07.12.2012- acum am descoperit. Rog raspundeti-mi daca zilele respective sunt luate in calcul la stagiu cotizare. Daca mi-ar fi intocmit C.I.M. intruneam conditiile?
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
m-am angajat pe 01.01.2013 si copilul s-a nascut pe 10.11.2013. Anterior datei respective nu aveam contract individual de munca.
buna ziua.
sotia mea a nascut in momentul in care eu aveam lucrate 10 luni si doua saptamani( in acest moment am implinit cele 12 luni lucrate).
exista posibilitatea de a beneficia de concediu crestere copil sau de a obtine acel stuimulent de 500 lei- ca tata al copilului fara a intrerupe activitatea. in conditiile in care incetez activitatea la actualul loc de munca, fara a ma angaja in alta parte- pot obtine acel stimulent?
Va multumesc anticipat!