buna ziua.
sotia mea a nascut in momentul in care eu aveam lucrate 10 luni si doua saptamani( in acest moment am implinit cele 12 luni lucrate).
exista posibilitatea de a beneficia de concediu crestere copil sau de a obtine acel stuimulent de 500 lei- ca tata al copilului fara a intrerupe activitatea. in conditiile in care incetez activitatea la actualul loc de munca, fara a ma angaja in alta parte- pot obtine acel stimulent?
Va multumesc anticipat!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu cvrestere copil (CCC) sau de stimulent de insertie trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioaade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).
2. Asadar pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC nu se au in vedere lunile de dupa data nasterii copilului.
3. Spuneti ce statut aveati in cele doua luni de dinainte de a incepe activitatea la actualul loc de munca.
1. Deoarece copilul este nascut in noiembrie 2013 cele 12 luni luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulent de insertie sunt decembrie 2012 - noiembrie 2013.
2. Daca in decembrie 2012 aveati macar o zi venituri din salariu era foarte bine.
3. - Dar nu ati spus, totusi, ce statut aveati in luna decembrie 2012.
- Poate e ceva ce se potriveste cu o perioada asimilata celei de obtinere de venituri din salarii.
am avut conventie civila cu un club de fotbal- pana pe data de 07.12.2012- acum am descoperit. Rog raspundeti-mi daca zilele respective sunt luate in calcul la stagiu cotizare. Daca mi-ar fi intocmit C.I.M. intruneam conditiile?
1. - Daca in decembrie ati avut incheiata o conventie civila este valabila pentru a beneficia de indemnziatie pentru CCC.
- Veniturile din conventii civile sunt venituri profesionale impozabile si fac parte din veniturile independente.
2. - Trebuie sa aveti si dvs. o copie dupa conventia civila.
- Solicitati clubului de fotbal sa va completeze adeverinta pentru CCC (Anexa 2) cu veniturele nete din decembrie.
Stimulent insertie
carla2
Buna ziua!
Am o nelamurire privind stimulentul de insertie. Am nascut pe 20 august, eu nu lucrez iar sotul meu va implini 1 an de munca abia in martie ... (vezi toată discuția)