avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

pot benefiea de stimulent de insertie daca nu pot intra in CCC pt ca am lipsa 2 luni la contribuiile statului? am nascut in luna octombrie, anul curent.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:15, 9 Decembrie 2013
1. Daca ati nascut in octombrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sau stimulent de insertie sunt noiembrie 2012 - octombrie 2013.

2. - In aceste luni trebuie sa fi avut venituri din salarii, din activitati independenta sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Sunt admise si fractiunile de luna.
- Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulent de insertie.

3. Pentru a beneficia de stimulent de insertie sunt aceleasi conditii pentru cele 12 luni ca si pentru CCC.

4. Spuneti care sunt cele 2 luni care ziceti ca va lipsesc si ce statut aveati atunci, poate totusi gasim o solutie favorabila dvs.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Si pt obtinerea stimulentului de insertie aveti nevoie de 12 luni anterioare nasterii copilului, in care sa fi realizat venituri impozabile. Sunt aceleasi conditii ca la indemnizatia de crestere, diferenta fiind suma primita (la stimulent fiind fixa - 500 lei) si faptul ca va intoarceti la serviciu.
in cele 2 luni lucram la aceeasi firma dar fara contract, cum pot dovedii lucrul asta?pot face dosarul pt CCC asa, fara cele 2 luni de contributii?
1. Numai daca il dati in judecata pe angajator si sa-l oblige instanta sa va incheie contract individual de munca retroactiv.

2. Dar pana veti castiga procesul (daca il veti castiga) implineste copilul 2 ani si nu mai puteti solicita indemnizatie pentru CCC.

3. Veti beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

4. V-am mai spus ca nu conteaza plata contributiilor ci numai veniturile profesionale impozabile.
dar care ar fi acea solutie favorabila mie?
desi eu am avut venit nedeclarat atunci, nu se poate face nimic pe cont propriu?

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de orice fel de ajutor de la stat... ralu_eu ralu_eu Buna ziua! Nu lucrez din aprilie 2015 si doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca imi platesc contributia la stat aferenta ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in somaj dupa concediu postnatal? crisana crisana Buna ziua ,am o intrebare.Imi spuneti va rog daca sunt angajata din octombrie 2014 iar in iulie 2015 urmeaza sa nasc,dupa concediu post natal(cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Buna ziua, In momentul de fata sunt insarcinata in 6 luni, urmand ca prin octombrie, inceputul lunii noiembrie sa nasc. Vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)