avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Buna ziua!
Am o nelamurire privind stimulentul de insertie. Am nascut pe 20 august, eu nu lucrez iar sotul meu va implini 1 an de munca abia in martie 2013. In acest caz putem beneficia de stimulentul de insertie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:53, 22 Octombrie 2012
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulent de insertie trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioadae asimilate (eleva sau studenta la zi, indemnizatie de somaj, conecdii medicalem concediu de maternitate etc.).
- Aceleasi conditii trebuie indeplinite si de tatal copilului.

2. - Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulent de insertie sunt septembrie 2012 - august 2012.
- Spuneti ce statut aveati (si dvs. si tatal copilului) in fiecare din aceste 12 luni si poate gasim ceva perioade asimilate la unul dintre dvs.
In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului eu nu am lucrat ( am terminat studiile da nu am inceput munca) iar sotul meu a inceput lucrul abia in martie 2012 (iar in anul 2011 el nu a lucrat deloc, fara somaj nimic) si va avea 1an in martie 2013.E posibil sa depunem actele pt stimulentul de insertie mai tarziu, cand implineste sotul meu un an de munca?
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
carla2, utilizator
1. In aceasta situatie nu puteti beneficia niciunul dintre dvs. de indemnizatie pentru CCC sau de stimulent de insertie.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau/si stimulent de insertie sunt eligibile numai cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie pentru tata anamaria982 anamaria982 daca sotul meu lucreaza de 6 luni la stat cu contract pe perioada 3 ani are dreptul sa primeasca stimulent de insertie sau ccc pentru copil daca eu nu am loc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Am copil mic, ce ajutoare am dreptul sa solicit? predicelancuta predicelancuta Buna ziua,am o fetita de de 2 luni pentru care primesc decat alocatia de 200 de lei,deoarece nu am putut intra in prenatal din cauza ca nu am avut fix 12 ... (vezi toată discuția)