avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ramas din nou insarcinata cu al 2 lea copil,e posibil sa mai primesc ceva,dar eu nu am mai lucrat,am deja 6 luni .As putea plati retroactiv cartea de munca sau nu mai e nici o sansa ?? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:23, 27 Martie 2013
1. Plata contributiilor de asigurari sociale nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 lun i premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concediu crestere copil, somaj indemnizat, conecdii medicale, conecdiu de maternitate etc.).

3. - Dupa ce ati terminat CCC1 de ce nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj pentru a beneficia de indemnizatie de somaj?
- Lunile in care ati fost in CCC1 si lunile in care ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2.

4. Reveniti si spuneti data prezumata a nasterii copilului si ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Ce pot sa va spun e ca data sistarii indemnizatiei primului copil este de 22 .09.2012 ,iar data prezumtiva a nasterii celui de al 2 lea copil ar fi 12.09 .2013 ,dupa calculele mele ar fi o diferenta de 13 zile .Deci am ramas insarcinata pe 5 oct.2012,iar sistarea a fost pe 22 sept.2012,se mai poate face ceva cu diferenta asta sau nu ?eu calsulasem si luna oct. 2012 data cand am primit ultima transa dar sistarea a fost in sept.Va multumesc f mult!
1. Daca veti naste in septembrie 2013 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt octombrie 2012 - septembrie 2013.

2. - Asadar nu aveti nici o luna (din cele 12) eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Doar daca incepand cu octombrie 2012 ati beneficat de indemnizatie de somaj (dar nu ati spus nimic despre aceasta).
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu am beneficiat de nimic de indemnizatie somaj,imi cer scuze am incurcat datele ,data prezumtiva a nasterii este 12 iulie 2013!!!
1. In acest caz cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt august 2012 - iulie 2013.

2. - Din aceste 12 luni numai 2 luni sunt acoperite de CCC1 in rest nu aveti nici o luna de venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate acestora.
- De aceea va solicitasem sa-mi spuneti ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, poate gasim ceva sa va ajute.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia daca nu lucrez de 12 luni, ci am fost o perioada in ccc? szaboildiko szaboildiko Buna ziua! As dori sa intreb cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul pt cresterea copilului daca aleg varianta de doi ani? Insa nu lucrez numai din 13 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Giany86 Giany86 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lacramioara30788 Lacramioara30788 Buna ziua! Sunt insarcinata in luna a 7a. Sunt masteranda la o facultate de stat, la zi in primul an. M-am inscris la master la 2 ani dupa ce am terminat ... (vezi toată discuția)