avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ramas din nou insarcinata cu al 2 lea copil,e posibil sa mai primesc ceva,dar eu nu am mai lucrat,am deja 6 luni .As putea plati retroactiv cartea de munca sau nu mai e nici o sansa ?? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:23, 27 Martie 2013
Va multumesc mult ,la primul copil am lucrat exact 1 an si am beneficiat de indemnizatie,apoi nu m am mai intors la munca (la locul de munca existau deja pb,cred ca a falimentat deja.,si nu am mai obtinut nici un venit de nicaieri pe toata aceasta perioada,si am deja 6 luni de cand sant gravida.,nu am un statut momentan.
1. Atunci nu veti putea beneficia de concediu de maternitate si de CCC.

2. Veti beneficia numai de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Va multumesc mult pt toate informatiile dvs,din pacate asta e .Ar trebui depus un dosar ,ceva ,pt aceasta alocatie de 2 mil sau dupa nastere trebuie ??
1. Imediat dupa nastere va prezentati la Primarie cu copie dupa certificatul de nastere a copilului si dupa cartea de identitate a dvs. si completati cererea pentru alocatia de stat.

2. Alocatia de stat pentru copii se plateste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia daca nu lucrez de 12 luni, ci am fost o perioada in ccc? szaboildiko szaboildiko Buna ziua! As dori sa intreb cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul pt cresterea copilului daca aleg varianta de doi ani? Insa nu lucrez numai din 13 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Giany86 Giany86 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lacramioara30788 Lacramioara30788 Buna ziua! Sunt insarcinata in luna a 7a. Sunt masteranda la o facultate de stat, la zi in primul an. M-am inscris la master la 2 ani dupa ce am terminat ... (vezi toată discuția)