avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Activitate madalin_80

Activitate madalin_80

Răspuns la discuția Este abuz sau nu?
Am trecut si eu prin executari dar acesta nu este un abuz din partea executorului. Executorul transmite instiintari catre toate bancile, nu stie ce conturi aveti dumneavoastra cont de salariu sau cont de economi . Executorul poate pune poprire pe toate conturile pe care le detineti din care trage toate sumele disponibile care le aveti sau le primiti integral indiferent de provenienta lor (imprumuturi, restituiri de la prieteni, cunostiinte etc.) pana la recuperarea datoriei, mai putin pe sumele provenite sub forma de salariu. Din acestea banca vireaza maxim 1/3 pentru o datorie sau 1/2 pentru mai multe datorii.
Atentie daca nu faceti dovada ca acela este venit din salariu banca vireaza sumele primite integral.
La banca mergeti cu adeverinta de la angajator prin care se comunica ca venitul este deja poprit de angajator, banca este obligata sa elibereze sumele virate sub forma de salariu. Daca banca nu va pune la dispozitie sumele virate sub forma de salariu de angajator, atunci banca are comportament abuziv.
Răspuns la discuția Poprire venituri
chiar daca este singura sursa de venit , cu care imi intretin familia ?

Art. 728

Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Doresc sa stiu daca in cazul in care obtin venituri dintr-un contract de mandat in asigurari si am primit o infiintare de poprire la societate cu care colaborez doresc sa stiu ce cota din venitul net realizat lunar se va transmite catre popritor. Salariu = Venituri ???