avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire venituri

Doresc sa stiu daca in cazul in care obtin venituri dintr-un contract de mandat in asigurari si am primit o infiintare de poprire la societate cu care colaborez doresc sa stiu ce cota din venitul net realizat lunar se va transmite catre popritor. Salariu = Venituri ???

Cel mai recent răspuns: madalin_80 , utilizator 23:18, 3 Decembrie 2013
Tot. Daca era vb de salariu, nu va putea pune poprire pe mai mult de 1/3. daca dvs din acel venit traiti, puteti face contestatie la executare.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
chiar daca este singura sursa de venit , cu care imi intretin familia ?

Art. 728

Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
madalin_80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariu bee bee Va rog sa imi spuneti daca un salariat ramane cu 680 net si are poprire 1/3 din salariu i se retine 1/3 din 680 sau doar ce depaseste indicatorul social de ... (vezi toată discuția)
Poprire din salariu mirela1977 mirela1977 Daca un angajat are o poprire de la un executor judecatoresc si apare alta poprire de la alt executor ce suma se retine din salariu? (vezi toată discuția)
Poprire pensie popem popem Buna dimineata Se poate pune poprire pe o pensie revizuibila in cuantum de 428 lei ? Art. 728 ... (vezi toată discuția)