avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate ioanaol

Activitate ioanaol

Răspuns la discuția Posesie

S a încheiat lucrarea pe sistematic fiind închise vechile evidente și transmise extrasele de cf.
Discuție Posesie
Ce efecte produce o posesie notata in cf după închiderea lucrării de înregistrare sistematica? Se poate nota în cartea funciara la cererea primăriei!? Precizez ca în cf este înscris provizoriu UAT.
Răspuns la discuția Revocare donatie
Donatia a fost facuta la notar prin act autentic si s-a inscris in cartea funciara . Si nu avem acceptul celuilalt sot , adica al donatarului . Donatorul vrea sa revoce donatia printr o declaratie autentica , fara acceptul donatarului .
In baza declaratiei autentice a unuia dintre soti se poate revoca un contract de donatie ?
Răspuns la discuția SECHESTRU ASIGURATOR
Da mai este valabil , din cartea funciara nu e radiat , iar Ag Dom. Statului nu stie de existenta sentintei civile prin care se dispune intabularea asupra constructiilor in fav . persoanei fizice !
Am urmatoarea problema : In cartea funciara titurarul dreptului de proprietate asupra c-tiilor e o persoana juridica, iar proprietarul terenului e o persoana fizica ce a dobandit dreptul de proprietate prin mostenire . La foaia C asupra constructiilor s-a inscris in 2014 sechestru in favoarea AGENTIA DOM. STATULUI. Intrebarea mea e daca am o sentinta jud. definitiva si irevocabila prin care se dispune intabularea dreptului de proprietate asupra constructiilor in favoarea persoanei fizice care i si proprietarul terenului , se poate inscrie in cartea funciara avand in vedere ca exista acel sechestru notat ?? sau o sa imi respinga cererea de intabulare ? (la emiterea sentintei civile nu s a depus extras actualizat si nu s a avut in vedere acel sechestru ).
Răspuns la discuția VANZARE COTA NEDETERMINATA
Deci , in cartea funciara sunt inscrisi trei proprietari in 1/1 parte ! Nu au cota determinata ! Unul din cei trei vinde cota nedeterminata din cota de 1/1 parte ! Se poate face inscrierea in cartea funciara pe cota aia nedeterminata ??
Răspuns la discuția VANZARE COTA NEDETERMINATA
nu au cota determinata , sunt toti trei in 1/1 parte ! si unu din ei vrea sa vanda ! Notarul pe ce cota face vanzarea , daca nu e stabilita cota ??
Se poate face un contract de vanzare-cumparare autentic ,unde avem inscrisi trei proprietari in cota de 1/1 ?
Răspuns la discuția Insolventa vs. faliment
Multumesc !