avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate AntiSecretare

Activitate AntiSecretare

Vreau sa cumpar o remorca cu copertina pentru la tara, sa o folosesc ca adapost pentru animale.

Daca nu ies cu ea pe drumurile publice, o tin parcata doar pe terenul meu, pot sa nu o inscriu la taxe si impozite si sa o las neinmatriculata?
Am inteles. Deci raspunsul este ca un expert tehnic poate sa imi faca probleme.

Va dati seama ca daca risc sa imi dea o amenda un om pe care-l aduc ca sa il platesc, nu-l mai aduc. Eu vreau sa ma sfatuiasca de banii pe care ii dau daca pot sa fac o lucrare sau nu. Nu sa ma amendeze, caci si in cel mai defavorabil caz am o solutie de backup care nu cauzeaza niciun fel de probleme.

In ceea ce priveste modificarile vechilor proprietari, cand te duci sa cumperi un apartament nici nu stii cum a aratat in starea initiala. Descoperi ulterior cand te imprietenesti cu vecinii de coloana si ii vizitezi.

Structura de rezistenta este afectata de foarte multe tipuri de lucrari.
Si daca pui o priza in plus, deja carotezi peretele portant si ai afectat-o.
Si o gaura pentru hota nimerita in armatura o afecteaza.
Apoi, legea te obliga la anumite gauri de aerisire inspre exterior daca ai aragaz pe gaz metan. Daca te obliga o institutie sa aduci blocul la starea initiala inseamna ca te obliga sa incalci o alta lege sau sa renunti la gazul metan.

Va multumesc pentru opinii, dar cei pe care-i platesc ar trebui doar sa ma ajute, nu sa ma incurce.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu au existat.
Unele modificari au existat de la achizitia imobilului. Altele au fost facute ulterior. Intrebarea este: se incadreaza "afectarea" structurii in niste coeficienti de siguranta?

Prin afectat financiar intelegeti amenzi sau plata consultantei?

Au fost mai multi oameni care au lucrat, unii ai unor firme, altii liber profesionisti. Problema cu firmele in orasele mari este ca angajeaza o gramada de necalificati pe salatii de 1800 - 2000 RON si de multe ori fac treaba de mantuiala.
Intr-o masura a afectat structura de rezistenta, dar nu stiu in ce masura. Adica daca a slabit cu 1% sau cu 30% rezistenta.
Da, s-a intrat si prin planseu si pereti cu instalatiile electrice si sanitare.
In cazul 1 sub sapa ar veni in primul rand o izolatie din polistiren. Acum si punctul 1 are doua subpuncte: cu incalzire in pardoseala peste sau fara.
Renovez un apartament si inainte de a turna sapa as dori sa cer parerea unui expert tehnic in constructii pentru a ma asigura ca este totul in regula privind fezabilitatea punerii planului in aplicare.

Ma tem insa ca o simpla consultanta sa nu se transforme in probleme care sa se lase cu amenzi sau altceva.

Stie cineva ce statut au expertii tehnici in constructii?
Pot sa te saboteze in vreun fel? (blocare lucrari, amenzi, etc.)

Mentionez ca am doua variante tehnice:
1. Cea dorita - cu turnarea sapei. Aici am dubii daca e sigura punerea in aplicare. E de preferat datorita confortului oferit ulterior.
2. Cea mai putin dorita - pentru a evita turnarea sapei. Asta nu aduce niciun fel de probleme tehnice, dar nici confortul primei variante.

Deci daca un consultant (expert tehnic) imi spune ca nu e ok sa torn sapa pentru ca structura prezinta anumite probleme, voi opta pentru a doua varianta, dar nu vreau sa imi cauzeze probleme, de aceea sunt sceptic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu
Nu e vorba de suparare, e vorba de legalitate.
Principiul 3 din GDPR specifica in mod clar "minimizara datelor". Asta nu inseamna sa ii dai doar datele de care are nevoie neaparata?
Singurul document de proprietate ar fi extrasul de carte funciara. In rest, normal ar fi sa se poata prezenta cu cartea de identitate in original (pentru autentificare), dar sa nu lase copie dupa aceasta.


ynocentta
De ce sa depuna documentele de achizite (contract, anexe) cand ar putea sa depuna un extras de CF? De ce ar trebui sa aiba acces un administrator la date precum: costul imobilului, cum au fost platite sumele, datele bancare ale vechilor si noilor proprietari, etc.?
Exista 3 regimuri matrimoniale:
* Regimul comunității legale;
* Regimul separației de bunuri;
* Regimul comunității convenționale.

In cazul in care am optat pentru Regimul comunității legale, poate sa cumpere unul dintre soti un bun doar pe numele lui?

Celalalt este de acord, dar ar prefera sa nu apara in actele de proprietate.

De asemenea, impozitarea bunului se va impune ambilor soti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca nu vrea sa pregateasca contractul de vanzare cumparare pe care sa-l trimita notarului in lipsa primirii copiei dupa CI, comite o infractiune?
Doresc sa achizitionez un imobil de la un dezvoltator imobiliar, fara ante-contract, cu toata suma platita deodata. Imobilul a fost intabulat si are CF individual.

Contractul de vanzare-cumparare urmeaza sa fie semnat la un notar ales de catre dezvoltator.

Dezvoltatorul (prin omul de vanzari) a cerut sa ii trimit copie dupa CI pentru a pregati contractul ce urmeaza sa fie semnat la notar.

Este legala sau ilegala cererea omului de vanzari de a primi o copie a CI?
Stiu ca notarul va face copie dupa CI, dar intrebarea se refera strict la omul de vanzari al dezvoltatorului.
In regula, dar pana atunci, exista vreun soi de declaratie care sa acopere legal situatia prezentata?