avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltatorul, prin omul de vânzări, a cerut să îi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltatorul, prin omul de vânzări, a cerut să îi trimit copie după CI pentru a pregăti contractul de vânzare-cumpărare. E legală cererea lui?

Doresc sa achizitionez un imobil de la un dezvoltator imobiliar, fara ante-contract, cu toata suma platita deodata. Imobilul a fost intabulat si are CF individual.

Contractul de vanzare-cumparare urmeaza sa fie semnat la un notar ales de catre dezvoltator.

Dezvoltatorul (prin omul de vanzari) a cerut sa ii trimit copie dupa CI pentru a pregati contractul ce urmeaza sa fie semnat la notar.

Este legala sau ilegala cererea omului de vanzari de a primi o copie a CI?
Stiu ca notarul va face copie dupa CI, dar intrebarea se refera strict la omul de vanzari al dezvoltatorului.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:57, 7 Mai 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti dvs la notar si lasati copie, sau trimiteti copia in plic la notar prin curier /posta.
Nu e vb de legal sau ilegal ca cerere, dar dezvoltatorul prin angajatul lui, nu e operator de date cu caracter personal, asa ca daca sunteti suspicios, nu ii lasati lui copia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca nu vrea sa pregateasca contractul de vanzare cumparare pe care sa-l trimita notarului in lipsa primirii copiei dupa CI, comite o infractiune?
daca nu vrea, nu vrea sa va vanda... nu e vb de infractiune.
Oricum, notarul redacteaza catele si acolo le semnati, copia dupa buletin o trimiteti notarului, nu ca daca i-o trimiteti dezvoltatorului ar avea ce sa faca cu ea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apartament cu precontract prin agenție imobiliară: există riscul de a fi escrocat de agent sau de cumpărător? eugenoros eugenoros Caul 1. Am pus un apartament in vanzare. Un agent imobiliar care mi-a citit anuntul mi-a adus un client care s-a hotarat sa cumpere apartamentul. Clientul este ... (vezi toată discuția)
E valabila o chitanta de mana? ssjgojita ssjgojita Buna ziua! Ma numesc Nicolae B si sunt din Calarasi. Doresc sa cumpar un imobil, am discutat cu proprietarul, ne-am inteles ca plata sa fie facuta in doua ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire 3 camere in 2 camere la imobile spineanuc spineanuc Buna ziua, In noiembrie 2019 am semnat un ante contract de vanzare cumparare cu un dezvoltator imobiliar in care am avut trecut imobil 3 camere. Intre ... (vezi toată discuția)