OK, am inteles dar la un moment dat imi spuneti ca " după decesul mamei veți putea ataca acea vânzare doar dacă vă este încălcată rezerva succesorală "......pai imi e, sau nu incalcata rezerva succesorala....trebuie sa deschid proces ca sa aflu ?.....lamuriti-ma va rog
probabil nu m-am exprimat complet.
referitor la punctul 3-- dupa moartea tattalui nostru, mama are 5/8 parti din imobil iar eu al treilea fiu 3/8 ( 1/8 mostenire, iar cele 2/8 le-am cumparat de la ceilalti 2 frati cand au facut iesirea din indiviziune in 1995). De asta intrebam si la punctul 1: dupa moartea ei pot ataca acel contract de vanz-cump facut de ea cu ceilalti doi frati (facut anul asta in octombrie,fara stirea mea,de asta am si pus intrebarea cu notarul daca a procedat corect dpdv legal)...este sansa de reusita ?
Asdori sa-mi raspundeti la cateva intrebari
1. Se poate contesta un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager, facut intre
mama si doi din cei trei fii, contestatia venind din partea celui de-al treilea fiu?
2. Cand a facut acest contract i-a trebuit vreun act medical la notar?... ea avand 75 ani.
3. Notarul nu a intrebat-o daca mai sunt si alti mostenitori (co-proprietari) in afara de cei doi fii ? Iar daca au mintit (probabil ca au dat si o declaratie in acest sens) cum poate fi scoasa la iveala aceasta minciuna
Am scos un extras CF de informare si apar si cei 2 frati ai mei, dar e legal ceea ce a facut ? oare in astfel de situatie nu trebuia sa ceara si acordul meu la incheierea contractului,din cate stiu eu notarul intreaba daca mai sunt alti mostenitori sau proprietari. In legatura cu chiria exista un formular tip sau formulez eu ? si o trimit prin posta cu confirmare de primire.
Buna ziua, detin impreuna cu mama mea un imobil, ea 5/8 eu 3/8 parti, i locuim impreuna Mai am 2 frati iar mama mea a facut cu ei fara sa stiu contract de vanz-cump cu uzufruct viager. In acelasi imobil mai avem un spatiu comercial inchiriat,iar mama mea nu mai vrea sa-mi dea partea mea din chirie pe motiv ca ea vrea sa investeasca in casa iar eu nu mai vreau sa investesc pentru ca imi vreau partea si sa plec (am uitat sa precizez faptul ca sunt dispute si altercatii intre noi toti ),iar fratii ma tot ameninta sa eliberez una din cele 2 camere de la etaj in care eu locuiesc impreuna cu sotia si fetita mea ca acum chipurile sunt si ei proprietari.I-am invitat sa stea ei cu ea sa-mi dea partea si a plec dar nu vor pentru ca stiu ca nu se poate trai cu ea in casa...nu mai zic de tensiunea care s-a creat intre minesi sotia mea.Eu vreau sa-mi iau un apartament prin Prima Casa, si ma gandeam cu banii de pe chirie imi acopar rata la banca.
As dori sa-mi dati cateva sfaturi si solutii in ceea ce priveste aceasta situatie si urmarile ei.