Buna seara,
La targu mures se cere la intrare in somaj si acele adeverinte si stagiul de cotizare de la angajatori din anul 2011.
Sunt mecanic de utilaje grele si lucrez la diferiti angajatori,iarna suntem pusi pe liber (somaj sau nu),de cele mai multe ori in primavara cauti de lucru.
Daca ai fost incadrat 12 luni in ultimele 24 de luni,de ce mai cer sa aduci acte din 2011?
Sistemul electronic la ce mai este bun (REVISAL)
Va multumesc
Ma scuzati,dar anterior am spus ca se falsifica semnaturile pe stat,si asta se intampla la noi angajati sau in cazul cand salariatul este penalizat,si in cazul acest el nu primeste o notificare sau motivatie scrisa,si salariul va fi primit fara a mai semna statul de plata,dar cineva semneaza in locul lui.
Va multumesc
Dar daca eu nu am semnat pe statele de plata(salariul din dec.2012),adica:in decembrie am luat salariul pe luna octombrie 2012(15-31),si cel pe noiembrie a disparut,dar nu la mine,In aceasta firma este o practica frecventa sa se procedeze asa la noi angajati,practic este falsificata semnatura,si nu sunt singurul.
VA MULTUMESC
In perioada 15.10.2012--31.10.2013 am fost salariat la o firma de paza si protectie,in luna imediat angajarii am întrebat de salariul aferent luni anterioare la care am primit raspuns ca voi lua salariul in luna decembrie,nu prea cred ca e normal,la data incetari contractului de munca am fost anuntat ca in luna noiembrie voi lua ultimul salariu+bani de concediu,le-am atras atentia ca nu este asa,mai trebuie sa-mi plateasca si in luna decembrie pentru ca am fost platit cu intârziere de doua luni la inceputul contractului,am cerut statele de plata si le-am atras atentia ca in luna dec.nu e semnatura mea(la noii angajati,dupa doua luni se punea statul de plata a luni anterioare,cel putin asa am dedus eu)ba mai mult,contractul de munca era facut la 4 ore,dar noi faceam 24/48=240 sau mai multe,procese verbele de predare/primire nu mai exista din luna aprilie,colegi de ai mei care au fost sanctionati cu 50 de lei au primit salariul fara sa semneze nici un stat de plata sau chitanta pe suma oprita.
In cazul acesta ce ma sfatuiti sa fac,tinând cont ca colegilor le este teama sa riposteze de frica represalilor sau pierderi locului de munca.
Cu respect ,va multumesc