avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia la zi

Buna ziua,mai exista demisia la zi?
In ce conditii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 5 Martie 2014
Termenul de demisie la zi mi se pare putin fortat. Exista incetarea angajarii cu acordul partilor, sau demisie fara preaviz, in cazul in care angajatorul nu isi respecta obligatiile din CIM. Demisia presupune un preaviz, pe perioada caruia salariatul beneficiaza de toate drepturile si obligatiile prevazute in CIM. Angajatorul poate renunta, din proprie initiativa, total sau partial la preaviz.
1. Nu exista sintagma ”demisie la zi” ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

2. Daca doriti o incetare a c.i.m. fara preaviz , aveti urmatoarele posibilitati :
- art.31 alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

- art.55 lit.b C.mun. : incetarea c.i.m. cu acordul partilor. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

- art.81 alin.7 C.mun. : demisia fara preaviz, aplicabil in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz

- art.81 alin.8 C.mun.: demisia fara preaviz, aplicabil in cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca alexapaula alexapaula Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Preaviz luciacita luciacita Buna ziua, Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)