avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,
Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat este? Ce solutie legală am ? Nu vreau sa pierd noul loc de munca .

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 12 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

2. Daca doreati o incetare a c.i.m. fara preaviz , aveati urmatoarele posibilitati :
- art.31 alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

- art.55 lit.b C.mun. : incetarea c.i.m. cu acordul partilor. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

- art.81 alin.7 C.mun. : demisia fara preaviz, aplicabil in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz

- art.81 alin.8 C.mun.: demisia fara preaviz, aplicabil in cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absenta nemotivata de la locul de munca/ demisia fara preaviz refuzata alex_busu alex_busu Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta: sunt angajat al companiei “ “X” de 2 luni cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Plecare de la locul de munca ttudor1978 ttudor1978 Am o intrebare..si o rugaminte daca ma poate ajuta cineva.Vreau sa plec de la locul de munca si u stiu cum sa procedez.Adica as vrea daca-mi puteti spune cum ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)