avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate roxana_rox87

Activitate roxana_rox87

Medicul meu de familie este mai special, si vrea sa ii duc scrisoarea in prima zi a prenatalului, nu mai devreme. Si daca nu recunoaste scrisoarea medicala ca fiind in regula sa vina de la un medic ginecolog care nu este in contract cu casa, va puteti da seama in ce situatie ma pune.
Din pacate, intreband in stanga si in dreapta, alti 3 medici de familie diferiti, am aflat ca fiecare medic face cum il taie capul si considera el. Unul din medici accepta scrisoare venita de la medic din privat fara contract cu casa, ceilalti doi nu accepta...
Ceea ce ma face sa ma intreb: cum intra o gravida in prenatal in cazul asta? In situatia in care ginecologul este la privat, fara contract semnat cu casa, si medicul de familie nu recunoaste scrisoarea?!

Ionut.ion a scris:

Puteti merge.
Sau luati scrisoarea medicala si mergeti cu ea la medicul de familie si vedeti ce spune.
Abia apoi, daca nu va elibereaza concediul, puteti merge la Casa

Asa gandesc si eu. Problema este ca am ajuns de nu am incredere in ce-mi spune medicul de familie. Ma gandesc daca sa merg la casa de sanatate sa vorbesc cu cineva de acolo. Va multumesc mult pentru raspuns. Sa aveti o zi frumoasa!

Ionut.ion a scris:

Normal nu ar trebui sa fie probleme.
Medicul nu poate executa operatii/ consultatii decontate de Casa daca nu are contract cu Casa, dar asta nu cred ca-i ingradeste dreptul sa elibereze retete/concedii...
Plus ca dvs. sunteti beneficiara acestui concediu, este dreptul dvs. si, din cate stiu, nu scrie undeva ca salariata insarcinata trebuie sa mearga la control la un medic ce are contract cu Casa.

Buna seara. Sunt insarcinata in 27 de saptamani, si dupa o discutie avuta cu medicul de familie, acesta mi-a comunicat ca pentru a-mi putea da el concediul medical pentru intrarea in prenatal, trebuie sa ii duc o scrisoare medicala de la medicul ginecolog care imi urmareste sarcina, in care sa scrie varsta biometrica a sarcinii si ca recomanda intrarea in prenatal la 29 de saptamani (in cazul meu, dupa discutia cu ginecologul, am stabilit ca este in regula sa am 76 de zile de prenatal si 50 de postnatal, avand si sarcina cu risc). Acum nelamurirea mea este urmatoarea: medicul ginecolog nu are contract cu casa de sanatate, si vreau sa stiu daca acest aspect conditioneaza in vreun fel acordarea medicalului pentru prenatal de catre medicul de familie. Adica mi-e teama sa nu ma trezesc ca merg cu scrisoarea la medicul de familie pentru medicalul pentru intrarea in prenatal, si-mi spune ca hartia nu are nici o valoare, fiindca medicul meu ginecolog nu are contract cu CASMB-ul. Va multumesc. O seara frumoasa!
Multumesc mult pentru raspunsuri! Maine voi merge la ITM!
In contractul individual de munca, la "Alte clauze" am urmatoarele:
a) perioada de proba este de ..... zile calendaristice; ........
b) perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca
c) perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003, republicata, sau contractului colectiv de munca aplicabil

Ambele exemplare ale c.i.m. pe care le-am semnat, atat cel care e la mine, cat si cel care se afla la angajator, in momentul in care am semnat, aveau punctul a) necompletat.
Acte care sunt la el in momentul de fata, nu sunt decat cealalta copie a c.i.m. si o copie de pe cartea mea de identitate. Restul actelor solicitate urma sa le duc saptamana care vine.

Solicitarea scrisa pentru a mi se elibera decizia de incetare a c.i.m. unde trebuie sa o depun?
Buna ziua! Acum 3 saptamani am fost chema la un interviu pentru un post de call-center, pentru un magazin on-line! Mi s-a comunicat ce am de facut (facturare + awb-uri, relatii cu clientii, inregistrarea comenzilor on-line, si cand este nevoie, coletare), si salariul... 1400 lei in mana, si salariul minim pe contract. Am fost de acord, iar o saptamana mai tarziu am semnat contractul individual de munca, care a fost incheiat direct pe perioada nedeterminata, fara perioada de proba. Problema este urmatoarea: cand am inceput efectiv munca (acum 2 saptamani), mi s-a cerut sa fac mult mai mult decat am convenit in urma interviului, atributii suplimentare, si acum 2 zile mi s-a spus in fata "noi ne asteptam sa faci de toate aici, nu numai ce ti s-a comunicat la interviu, sau ce este in fisa postului". Si apropo de fisa postului, eu nu am primit un exemplar din ea. Treaba este ca azi, m-a chemat patronul la el in birou si mi-a comunicat ca de azi eu nu mai lucrez pentru el, si m-a trimis acasa. Precizez ca nu am semnat absolut nimic in vederea concedierii mele. Motivul pentru care am fost data afara... nu vreau sa indeplinesc si alte atributii care nu tin de postul meu. Precizez si faptul ca le-am spus ca eu nu fac activitati suplimentare, care nu tin de postul meu. Ce am stabilit la interviu aia fac.
Intrebarea mea este: ma pot da afara fara preaviz, fara nimic, doar asa, ca nu vreau sa fac si altceva ce nu intra in atributiile mele? Si daca in fisa postului, la responsabilitati este trecut si "Indeplinirea altor sarcini atribuite de catre angajator", asta ii da lui dreptul sa-mi ceara sa fac si treaba femeii de serviciu, a gestionarului, si alte asemenea? Si la urma urmei, daca ar fi sa invoce ca motiv de concediere neindeplinirea atributiilor de serviciu (pt ca nu vreau sa fac activitati suplimentare), are dreptul sa ma concedieze fara preaviz? Nu stiu ce sa fac in situatia asta, si cui sa ma adresez sa ma ajute! Va multumesc anticipat!