avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scrisoare medicala de la ginecolog, pentru intrare in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scrisoare medicala de la ginecolog, pentru intrare in prenatal

Buna seara. Sunt insarcinata in 27 de saptamani, si dupa o discutie avuta cu medicul de familie, acesta mi-a comunicat ca pentru a-mi putea da el concediul medical pentru intrarea in prenatal, trebuie sa ii duc o scrisoare medicala de la medicul ginecolog care imi urmareste sarcina, in care sa scrie varsta biometrica a sarcinii si ca recomanda intrarea in prenatal la 29 de saptamani (in cazul meu, dupa discutia cu ginecologul, am stabilit ca este in regula sa am 76 de zile de prenatal si 50 de postnatal, avand si sarcina cu risc). Acum nelamurirea mea este urmatoarea: medicul ginecolog nu are contract cu casa de sanatate, si vreau sa stiu daca acest aspect conditioneaza in vreun fel acordarea medicalului pentru prenatal de catre medicul de familie. Adica mi-e teama sa nu ma trezesc ca merg cu scrisoarea la medicul de familie pentru medicalul pentru intrarea in prenatal, si-mi spune ca hartia nu are nici o valoare, fiindca medicul meu ginecolog nu are contract cu CASMB-ul. Va multumesc. O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: roxana_rox87 , utilizator 13:25, 10 Martie 2020
Normal nu ar trebui sa fie probleme.
Medicul nu poate executa operatii/ consultatii decontate de Casa daca nu are contract cu Casa, dar asta nu cred ca-i ingradeste dreptul sa elibereze retete/concedii...
Plus ca dvs. sunteti beneficiara acestui concediu, este dreptul dvs. si, din cate stiu, nu scrie undeva ca salariata insarcinata trebuie sa mearga la control la un medic ce are contract cu Casa.
Asa gandesc si eu. Problema este ca am ajuns de nu am incredere in ce-mi spune medicul de familie. Ma gandesc daca sa merg la casa de sanatate sa vorbesc cu cineva de acolo. Va multumesc mult pentru raspuns. Sa aveti o zi frumoasa!

Ionut.ion a scris:

Normal nu ar trebui sa fie probleme.
Medicul nu poate executa operatii/ consultatii decontate de Casa daca nu are contract cu Casa, dar asta nu cred ca-i ingradeste dreptul sa elibereze retete/concedii...
Plus ca dvs. sunteti beneficiara acestui concediu, este dreptul dvs. si, din cate stiu, nu scrie undeva ca salariata insarcinata trebuie sa mearga la control la un medic ce are contract cu Casa.

Puteti merge.
Sau luati scrisoarea medicala si mergeti cu ea la medicul de familie si vedeti ce spune.
Abia apoi, daca nu va elibereaza concediul, puteti merge la Casa
Medicul meu de familie este mai special, si vrea sa ii duc scrisoarea in prima zi a prenatalului, nu mai devreme. Si daca nu recunoaste scrisoarea medicala ca fiind in regula sa vina de la un medic ginecolog care nu este in contract cu casa, va puteti da seama in ce situatie ma pune.
Din pacate, intreband in stanga si in dreapta, alti 3 medici de familie diferiti, am aflat ca fiecare medic face cum il taie capul si considera el. Unul din medici accepta scrisoare venita de la medic din privat fara contract cu casa, ceilalti doi nu accepta...
Ceea ce ma face sa ma intreb: cum intra o gravida in prenatal in cazul asta? In situatia in care ginecologul este la privat, fara contract semnat cu casa, si medicul de familie nu recunoaste scrisoarea?!

Ionut.ion a scris:

Puteti merge.
Sau luati scrisoarea medicala si mergeti cu ea la medicul de familie si vedeti ce spune.
Abia apoi, daca nu va elibereaza concediul, puteti merge la Casa

Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
roxana_rox87, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt gravida in 30 saptamani, am vorbit cu medicul ... Smadea Smadea Buna ziua, Sunt gravida in 30 saptamani, am vorbit cu medicul de familie ca de la 32 de saptamani sa intru in concediu prenatal. Va rog sa ma ajutati cu o ... (vezi toată discuția)
Probleme in legatura cu acordarea concediului prenatal! ndianai ndianai Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema privind acordarea concediului prenatal. Sunt insarcinata in saptamana 29 (DPN=10 septembrie) / 30 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical shumy shumy Buna dimineata. Sotia mea este insarcinata in 25 de saptamani. Am vrea ca pana intra in concediul prenatal, undeva la jumatatea lunii februarie dupa ... (vezi toată discuția)