avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna dimineata. Sotia mea este insarcinata in 25 de saptamani. Am vrea ca pana intra in concediul prenatal, undeva la jumatatea lunii februarie dupa cunostintele noastre, sa-si mai ia niste zile de concediu medical de la doctorul ginecolog care ai supravegheaza sarcina. De aici am 2 probleme:

1) Cate zile de concediu medical poate sa ai acorde dr. ginecolog ?
2) La cate saptamani (luni) se intra legal in concediul prenatal pentru ca am vazut diferite raspunsuri pe aceasta tema ?

Multumesc mult anticipat !!!
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
shumy, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 20:08, 12 Ianuarie 2009
Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158 din 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari de sanatate, concediul pentru sarcina( concediu prenatal) se acorda pentru o perioada de 63 de zile inainte de nastere . Dupa nastere se acorda 63 zile concediu de lauzie. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului sau de dorinta beneficiarului in asa fel incat perioada minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 zile.

Trebuie sa mergeti la ginecolog si sa va dea o recomandare pentru concediu prenatal pe care o duceti medicului de familie care va da concediu .
Nu, nu, nu. Probabil ca nu m-am facut bine inteleasa. Ma interesa daca doctorul ginecolog poate acorda concediu medical (pana intru in prenatal) fara ca sa mai fiu nevoita sa trec pe la medicul de familie si care este durata lui maxima?
Certificatele de concediu medical pentru sarcina se elibereaza de medicul de familie si/sau de medicul de specialitate obstetrica-ginecologie care asista gravida
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aveti cumva idee care este durata unui concediu medical ce poate fi oferit de medicul ginecolog? Ca am inteles ca el este mai lung decat cel oferit de medicul de familie?
:hm: .... Nu stiu sigur, cred ca este de cel mult 30 de zile pentru luna in curs

Alte discuții în legătură

Cand pot intra in prenatal? andreeaclaudia888 andreeaclaudia888 Buna ziua, am citit legea referitoare la concediul de prenatal cu cele 126 de zile din care minim 42 trebuie sa fie pastrate dupa nastere. Sunt in saptamana ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului prenatal corynusha01 corynusha01 As dori sa stiu daca se poate acorda concediu prenatal de catre medicul de familie si mai devreme de 32 de saptamani de sarcina.Spre exemplu eu am 30 de ... (vezi toată discuția)
Cine acorda concediul prenatal? danut_pisicut danut_pisicut Este adevarat ca medicul de familie nu poate acorda concediu prenatal mai devreme de 7 luni si 10 zile in baza recomandarii de catre medicul ginecolog al ... (vezi toată discuția)