ndianai a scris:
Este vorba de concediul prenatal si in lege scrie ca :
" Art.24 pct. (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. "
... eu inteleg ca este si alegerea mea ...
1. Parerea mea este ca dvs. aveti dreptate iar medicul ar trebui sa inteleaga mai bine textul legii.
2. OUG 158/2005 (din care ati citat) nu lasa loc la dubii:
Art. 24. -
(1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
3. Daca nu va intelegeti cu medicul ginecolog si cu cel de familie ar fi bine sa interveniti la Casa de Asigurari de Sanatate, sa-i lamureasca pe cei doi medici.
4. Concediul de maternitate nici nu poate intra sub incidenta acelei OUG 36/2010. Nu poti obliga gravida sa stea acasa toata ziua ca sa fie gasita de angajator.