avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme in legatura cu acordarea concediului prenatal!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme in legatura cu acordarea concediului prenatal!

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema privind acordarea concediului prenatal. Sunt insarcinata in saptamana 29 (DPN=10 septembrie) / 30 (ecografic=1 septembrie).
Vreau sa intru in concediu prenatal, dar medicul de familie si medicul ginecolog nu ma lasa.
Eu stiu ca am dreptul la 126 zile pre/ si post natal , din care 42 sunt postnatal obligatoriu, deci 84 prenatal. (OUG 125/2005 ), si este eliberat de dr de familie in baza unei scrisori medicale de la dr ginecolog (Ordinul 399/2004)
Doctorul de familie spune ca nu pot intra decat la 33 de saptamani, iar dr. ginecolog nu vrea sa imi dea recomandare catre dr de familie .
Ce e de facut in situatia asta ??? Cui pot sa ma adresez pentru a putea beneficia de drepturile mele??
Va multumesc anticipat !!
1. Este foarte bine ca ati rezolvat problema!
2. Daca toata lumea ar cunoaste foarte bine legile din domeniul sau de activitate nu ar mai trebui sau mblam atata timp dupa dreptate.
3. Din pacate pentru noi, cetatenii de rand, exista destule persoane pentru care aplicarea legii este ceva facultativ.
Asa este! Aveti foarte mare dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului prenatal corynusha01 corynusha01 As dori sa stiu daca se poate acorda concediu prenatal de catre medicul de familie si mai devreme de 32 de saptamani de sarcina.Spre exemplu eu am 30 de ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post natal anadanuta anadanuta Buna ziua, Sunt insarcinata in 19 saptamani si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie 2011. As vrea sa intru in prenatal la 28 de saptamani, adica cu 84 de ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina si lauzie thea_ghi thea_ghi Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti de la cate saptamani de sarcina se poate intra in concendiu prenatal conform legislatiei in vigoare. Conform ... (vezi toată discuția)