avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate fuzzydoe

Activitate fuzzydoe

În principiu aș vrea să am un avocat cu mine la orice fel de semnare de acte, fix din motivul că eu nu mă pricep și nu știu exact ce-ar trebui să fie și să nu fie într-un (ante)contract. De-aia și întrebarea de mai sus.

Din ce-am înțeles, s-ar putea "negocia" uneori clauzele trecute acolo, iar dacă lipsește ceva serios, nu semnez și gata.

Cât despre notar, da, cred că m-ar putea ajuta, atâta timp cât dezvoltatorul nu are un "notar preferat" la care își face actele (c-am auzit c-ar mai fi și de-ăștia).
Doresc să achiziționez un apartament prin "Prima Casă" și doresc ca pe actele de proprietate să apară și viitoarea soție (nu suntem căsătoriți încă). Cum se procedează în acest caz? Se poate trece și cealaltă persoană ulterior, dacă pe contractul de V-C este trecută doar una dintre ele?
Doresc să achiziționez un apartament într-un imobil nou prin programul "Prima Casă" și ca să evit potențiale probleme, vreau să știu la ce ar trebui să fiu atent în acte și ce să mă asigur că există trecut în antecontract, cât și în contractul de vânzare-cumpărare.

Apartamentul nu l-am găsit încă, dar vor fi două variante: fie este în construcție, fie este deja construit.

Deoarece o să iau un credit, presupun că banca o să verifice situații de genul că terenul pe care a construit dezvoltatorul este deja ipotecat, că dezvoltatorul este în insolvență, etc...

Dar în momentul în care semnez antecontractul și dau o sumă pentru rezervare + avans, eu nu prea am cum să știu de eventuale situații problematice (mai ales că nu mă pricep, nu știu ce probleme ar putea fi #-o), așa că m-am gândit ca antecontractul să conțină neapărat clauze referitoare la:

- returnarea totală a sumei plătite + eventual despăgubiri în cazul în care dezvoltatorul nu este proprietarul terenului/apartamentului, apt nu este lipsit de sarcini/ipoteci/etc.
- penalizări în cazul apartamentelor aflate în construcție în caz că nu se face predarea la timp
- suma exactă pentru care se vinde apartamentul (presupun că asta se trece oricum, nu??)
- specificarea faptului că apartamentul va fi contectat la utilități (canalizare, apă, gaze, curent electric)


Sunt "normale" clauzele ăstea pentru un antecontract? Ce ar mai trebui să am în vedere? Contractul de vânzare-cumpărare ar trebui și el să le conțină ?

Vă mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Sunt proprietarul unui autovehicul pentru care recent am încheiat un RCA pentru persoană fizică. Nu am trecut utilizator pe asigurare fiindcă, sincer, nu am înțeles exact ce înseamnă (am încheiat polița online), dar și eu și soția folosim amândoi mașina. Deci numai numele meu apare în actele mașinii și pe RCA.

Întrebarea mea este dacă e vreo problemă, în această situație, dacă se produce vreun eveniment rutier din vina soției, din punctul de vedere al asiguratorului. Adică, e posibil să refuze să plătească părții vătămate dacă nu eram eu la volan ?
Am creat un mic progrămel pentru uz personal care face web scraping de pe site-ul unei bănci din România.

Ce înseamnă asta, mai exact: este o automatizare a activității unui utilizator real, se deschide (automat) un browser, navighează către adresa site-ului, introduce numele meu de utilizator, introduce parola (pe care o specific eu de fiecare dată, folosind digipass-ul), se loghează și apoi citește sumele existente în toate conturile, salvându-le într-un fișier local.

Chestia asta îmi folosește ca să pot ține evidența (mai eficient) asupra ceea ce se întâmplă prin conturile mele, să fac grafice, practic niște rapoarte pe care site-ul lor nu le oferă într-un mod care-mi convine mie.

Întrebarea ar fi în ce măsură această activitate este legală, deoarece n-am descoperit ceva clar în documentele lor de "Termeni și condiții".

Precizări:
- programul nu este public momentan, nu va fi comercializat vreodată, cel mult va fi făcut disponibil ca open source pentru cine e interesat
- programul nu face absolut nimic ce un utilizator nu ar putea să facă (deci nu vă gândiți la hacking și alte prostii); el doar completează automat user/parolă, dă niște click-uri și salvează ce apare pe ecran într-un fișier - exact ce poate face și un utilizator, doar că mult mai repede.
Buna ziua,

Am comandat un produs online de la un magazin de electronice, cu ocazia faimoasei "Black Friday".

Produsul a ajuns in posesia mea cu o intarziere de aproape o saptamana. Dupa doua zile de functionare, acesta s-a defectat (nu imi este clar de ce anume, nu vreau sa intru in detalii, dar tin sa precizez ca a fost folosit corespunzator, nu a fost bruscat, alimentat la alte tensiuni decat cele din specificatii, etc.).

Cu ocazia asta am constatat ca respectivul magazin NU mi-a trimis certificatul de garantie, lucru ce nu l-am observat in momentul primirii pachetului (eram bucuros ca a sosit si stiam ca factura e online ca .pdf, dar am uitat de certificat :( ). Pe site-ul magazinului spune ca daca produsul vine neinsotit de certificatul de garantie, in termen de 48 de ore sa anunt lucrul asta.

Aici incepe partea interesanta. Am notificat magazinul (prin e-mail) de acest lucru, cat si de faptul ca produsul s-a defectat si ca astept din partea lor o rezolvare a problemei (voiam sa-mi trimita certificatul de garantie ca sa pot sa-l trimit la service). Din cauza nebuniei de Black Friday (presupun), toate telefoanele lor sunt fie deconectate, fie suna ocupat, fie daca prinzi legatura, stai 15 minute ca sa nu apara niciun consultant. Dupa inca doua zile am revenit cu un email, de data asta completat prin formularul lor de sesizari online (care mi-a dat si un numar de cod). Am mentionat sesizarea facuta pe e-mail anterior, data, subiectul e-mail-ului, am cerut din nou solutionarea problemei, iar daca nu, o sa returnez produsul si/sau o sa contactez protectia consumatorului.

Tin sa spun ca NU am primit pana in acest moment niciun fel de raspuns de la magazinul respectiv si nici nu cred ca or sa raspunda prea curand. Saptamana viitoare or sa se faca 10 zile lucratoare de cand am primit pachetul respectiv, deci teoretic as putea sa returnez pachetul in baza OG 130/2000 (daca inteleg eu corect, sunt 10 zile de cand primesc produsul, nu de cand mi s-a confirmat comanda, nu ?).

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Am un produs electronic pe care l-am primit (acceptat) fara certificat de garantie (din neatentie) si care nu mai functioneaza in parametri normali, plus un magazin care nu raspunde la e-mail-uri sau telefon.

Pot sa ma duc la ei sa le cer sa-mi primeasca produsul inapoi si sa-mi dea banii inapoi? Din punctul meu de vedere mi-au dat un produs viciat si acesta nu s-a defectat datorita utilizarii necorespunzatoare (si normal, accept orice expertiza autorizata pentru a confirma acest lucru). Sa contactez protectia consumatorului ?

Va multumesc pentru sfaturi.