avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate tgrut

Activitate tgrut

Bună dimineața,
Am rugămintea sa-mi dați un sfat privind neplata salariului + a concediului medical.
Am lucrat jumătate din luna martie și jumătate am fost în CM, Revenind la munca mi s-a adus la cunoștință ca nu mai sunt apt de munca din punctul lor de vedere, au vrut sa semnez demisia (pe care menționez ca nu am semnat-o), după care în aceeași zi mi s-a spus ca mi s-a desființat postul. Nu am primit notificare în ziua aceea și nici preaviz.
În ziua respectiva mi-a fost foarte rău, am chemat salvarea a 2 a zi și din păcate am întrat în CM din nou cu data de 2.04. Săptămâna aceasta am primit prin posta preaviz începând cu 02.04 pana pe 02.05, eu fiind în CM din 02.04.
Salariul tb sa îl încasez pe data de 10.04 și nici pana azi nu l-am primit.
Îmi puteți spune ce este de făcut în aceasta situație, va rog frumos.
Mulțumesc
Buna ziua,
Am rugămintea să mă îndrumați și pe mine privind alocația fiului meu, pe care nu o pot recupera de la fostul meu soț.
Alocația este virata in fiecare luna în contul fostului, iar el nu ii transfera banii copilului in cont. Cum pot sa fac sa recuperez acești bani?
A 2 a întrebare este referitor la decăderea din drepturile părintești pentru a nu mai avea custodie comună așa cum a făcut când am divorțat.
Multumesc
Răspuns la discuția Dosar penal alcoolemie 0,45
Recoltarea probelor de sânge ne poate indica cu aproximație ora la care a băut?
După cât timp poate intra in posesia carnetului?
Mulțumesc,
Buna ziua,
Ce se poate întâmpla dacă ți s-a întocmit dosar penal prin constatarea unei alcolemii de 0,45 ( după ce a intrat cu mașina într-o gard, a ajuns acasă și a băut un pahar de vin la ora 21:00. La declararea accidentului la poliție i sau prelevat probele respective la ora 2:15, ne conducând sub influența alcoolului). Mulțumesc,
Răspuns la discuția Divort si partaj
Multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg, copii au dreptul la apartament doar dupa moartea sotului meu? El vrea sa divorteze...... iar intrebarea era daca copii au dreptul in urma divortului la acest apartament.
Referitor la ce ati mentionat in raspunsul dvs. nu..... nu am mai avut acest subiect deschis pe alt utillizator, poate si alt utilizator mai este intr-o astfel de situatie ca si a mea, dar ma indoiesc, poate ati vazut in ceeace am scris, sotul meu a suferit un AVC Hemoragic.
Eu am pus aceste intrebari, in ideea de a stii ce trebuie sa fac mai departe pentru a-mi proteja si asigura copii in viitor. Oricum trebuie sa consult un avocat....
Multumesc,
Răspuns la discuția Divort si partaj
Am pus aceasta intrebare deoarece avocatul sotului meu a spus ca nu o sa plateasca decat 30% din venit, pentru ambii copii. Daca el este in Concediu Medical si are probleme mari cu sanatatea si daca iese la pensie pe caz de boala copii o sa beneficieze pensie alimentara?

Mai am o rugaminte, privind apartamentul dobandit inainte de casatorie, dar, eram impreuna si eu erau insarcinata in acea perioada, copii au dreptul la acest apartament?
Multumesc,
Răspuns la discuția Divort si partaj
Mai o intrebare, cat este pensia alimentara care li se cuvine dupa divort avand in vedere ca baiatul cel mare este la facultate.
Multumesc!
Buna seara,
am rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la un divort dupa
20 de ani de casnicie, cu doi copii unul de 20 de ani si unul de 12 ani.
Poate sa il obtina pe cel mic in urma divortului?
A doua intrebare se refera la partaj in sensul ca el detine un apartament la care contractul de vanzare cumparare a fost semnat in perioada in care eu eram insarcinata cu primul copil dar casatoria a fost incheiata dupa semnarea actului. In timpul casatoriei am achizitionat o casa prin credit bancar la caree eu eram titular iar parintii erau coplatitori el doar garant in calitate de sot. In anul urmator am scos din contract parintii mei si l-am trecut pe el coplatitor (de fraiera cred). Anul acesta a suferit un accident AVC hemoragic cu paralizie, numai noi adica eu si parintii mei am avut grija de el si nimeni altcineva, iar acum vrea sa divorteze dar dupa ce se opereaza in Ianuari 2014, probabil ii este frica ca nu are cine sa il ingrijeasca.
Sunt multe de spus iar eu nu vreau sa pierd casa pe care eu vreau sa o las copiilor mei mai ales ca aici majoritatea investitiilor au fost favute din banii parintilor mei prin vanzarea altor 2 apartamente, dar si din banii mei proveniti din vanzarea unor actiuni pe numele meu.
Sunt foarte ingrijorata, asa ca astept un raspuns favorabil din partea dumneavoastra, ce ma sfatuiti sa fac in continuare.
Va multumesc anticipat!