avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate Ruzena

Activitate Ruzena

Da, s-ar putea să fie cum spuneți, nu știu nimic de nici un fel de schițe. Ne vom mai interesa la topograf.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns, o seară plăcută vă doresc! :)
Dacă vă referiți la hărți, nu avem. Am cerut de la primărie, dar susțin că nu există pentru regiunea noastră (extravilan), că s-a întâmplat ceva cu ele, dar nu au specificat ce anume.
Am găsit un topograf și urmează să se intereseze în legătură cu acestea.
Vă rog dacă se poate să ajutați să înțeleg următoarea situație:

Mama a decedat in 2006, suntem 2 moștenitori ai casei și terenului. Mama dobândise titlul de proprietate pentru casă și terenuri în 2003. După 7 ani de la moartea ei am făcut succesiunea (în 2013). Ne-am hotărât să facem întăbularea pe noi, iar notarul ne-a spus că trebuie chemat un topograf să măsoare din nou totul pentru că doar așa se poate face intăbularea pe noi. Terenul se află in zonă de deal, colectivul s-a desființat prin 1990.

Îmi puteți spune vă rog de ce trebuie totul măsurat din nou de topograf din moment ce s-a măsurat deja odată (pe baza măsurătorilor a primit mama titlul de proprietar). Topograful cere foarte mulți bani. Este normal să se procedeze în acest fel?
Va multumesc frumos pentru raspuns :) Vom cerceta mai departe pe baza sfatului d-voastra.
Buna ziua, va rog frumos sa ma sfatuiti daca se poate.
E vorba de un sat uitat de lume unde avem si noi o casa de vacanta. Din moment ce nu locuieste nimeni aici si umblam doar vara, casa este jefuita in mod regulat de catre un vecin (de-altfel infractor cunoscut in zona).
Am umblat cu plangeri pe la politia si procuratura locala de la inceputul acestui an, de ne-a venit rau. Cu toate ca lucrurile furate au fost gasite la el acasa de catre politie, pana acum nu s-a luat absolut nici o masura. Exista un dosar intocmit, care in acest moment nu stim unde se afla. Nu suntem nici singurii care au depus sesizare penala impotriva lui. Evident, nu exista nici un interes de a-l aduce in fata justitiei pe acest cetatean.

Ce altceva mai putem face in acest caz, unde putem apela?
Răspuns la discuția Certificat de viata
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

As dori sa intreb ce anume se intelege prin "autoritate legala" in cazul unui certificat de viata.
Mama mea beneficiaza de pensie din Romania dar o are transferata in strainatate. Tocmai a primit acest certificat de viata care, din cate am inteles, trebuie completat si trimis inapoi la casa de pensii in RO.

Ce anume considera Casa de pensii ca fiind autoritate legala? Politia, vreun minister sau altceva?