avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Certificat de viata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Certificat de viata

Buna ziua,

As dori sa intreb ce anume se intelege prin "autoritate legala" in cazul unui certificat de viata.
Mama mea beneficiaza de pensie din Romania dar o are transferata in strainatate. Tocmai a primit acest certificat de viata care, din cate am inteles, trebuie completat si trimis inapoi la casa de pensii in RO.

Ce anume considera Casa de pensii ca fiind autoritate legala? Politia, vreun minister sau altceva?
Cel mai recent răspuns: Ruzena , utilizator 21:48, 11 Decembrie 2013
Cititi textul scris marunt pe pagina 3 a formularului.

Autoritate legala = Instituţii de asigurări sociale/pensii, autorităţi administrative locale, notari publici de pe teritoriul statului de domiciliu, respectiv reşedinţă etc.

Cele 3 pagini se completeaza astfel:
- pag.1 de catre casa de pensii din Romania (probabil era deja completat de la emiterea lui)
- pag.2 de catre beneficiarul pensiei, dar in fata autoritatii legale
- pag.3 de catre autoritatea legala, cu datele proprii, in fata careia pensionarul da declaratia.
Autoritate legala - birou norariat, casa de pensi din localitatea de domiciliu, primarie. In unele cazuri s-a acceptat si banca.
Pentru detalii luati legatura cu CTP-ul - compartimentul pensii internationale.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul drepturilor de asigurari sociale in hu godspeed godspeed Un cuplu de medici ( actualmente in varsta de 50 ani)din RO emigreaza in Ungaria dupa un stagiu de cotizare de 7 ani in sistemul pe pensii RO. Obtin cetatenia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bunica mea a fost declarată moarta la banca deoarece ... Adriana.ra21 Adriana.ra21 Buna ziua! Bunica mea a fost declarată moarta la banca deoarece nu a mai efectuat nici o plata timp de 5 ani, iar contul i-a fost blocat. Dar cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Certificatul de viata braxton11 braxton11 Buna tuturor, Sunt pensionar NEREZIDENT ( cu domiciliu stabil in Statele Unite ). In fiecare an ar trebuii sa primesc de la Casa de pensii locala Certificatul ... (vezi toată discuția)