avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate teduku199108

Activitate teduku199108

Buna ziua .Va deranjez cu o speța !

Dețin un teren de 1000 mp,la o distanță de 200m de rețeaua de curent și de strada principala ,deoarece am avut nevoie de curent anul trecut am cheltuit 20000 RON pentru ca cei de la EON sa ma conecteze la rețeaua de curent (4 stâlpi ,200 m de cablu ,proiect etc.)
Problema e ca Vecinul de lângă mine vrea sa se racordeze si el la curent (nu am nimic împotriva) dar nu vrea sa participe si el cu mine la cheltuieli !
Întrebarea este : Se poate racorda la rețea (mai exact sa își tragă fir pe stâlpi pe care eu i am plătit si bineînțeles acuma sunt in proprietatea EON )fără acordul meu ?!

Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Emilika40 a scris:

Trebuie să fiți atent la tot :) Să citiți rând cu rând și să nu semnați dacă PV-urile nu corespund realității sau dacă aveți îndoieli. Reveniți pe forum dacă ceva nu e în regulă, e greu de anticipat orice posibilă situație. E mai simplu de răspuns la ceva concret.

Indiferent de ce scrie în PV, salariul trebuie să vi-l dea.
Succes!

Va mulțumesc ,multă sănătate !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Emilika40 a scris:

Nu, nu e normal / legal. Codul muncii

Art. 169. [reţinerile din salariu]
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Poate a zis doar ca să vă șicaneze.

Puteți citi aici când trebuie să vă primiți banii:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

sau aici ce puteți face dacă nu vă plătește:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Mulțumesc pentru timpul acordat!

Va trebui astăzi sa merg la birouri sa facem proces verbal pentru predare primire la tableta telefon și masina ,trebuie sa fiu atent la ceva in mod special la completarea acestora ?La ce tine de masina ?
Buna ziua ,numele meu este Theodor și va rog dacă ma puteți ajuta in legătura cu o problema ,Sunt angajat la o firma pe postul de agent de vanzari .Mi am
Depus demisia iar in ultima zi de preaviz sa stricat motorul mașinii pe care o conduceam (Menționez faptul ca masina consuma ulei ,la îndrumările celor de la firma achiziționăm si completam 1 l de ulei la 2 luni ,pot face dovada prin facturile care le făceam pe numele firmei la care lucrez când achiziționăm uleiul!Banuiesc ca masina a rămas fără ulei neaprinzandu-se nici un martor in bord si motor sa stricat ) Acum administratorul firmei spune ca nu voi mai primi lichidarea deoarece aceasta va contribui la înlocuirea motorului.Este normal așa ceva ?!

Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri .O zi minunata !
Buna seara,in timp ce ma deplasam cu masina personala pe Splaiul Independentei,am avut surpriza ca un echipaj de politie sa ma traga pe dreapta dintr-o coloana foarte mare de masini.Dupa ce mi-a cerut documentele acesta mi-a zis ca nu am acordat prioritate de trecerea la pietoni.Mentionez faptul nu era nici un pieton si ca inainte si dupa mine au trecut foarte multe masini.Sunt foarte sigur de faptul ca nu era nici un pieton.Masina politie nu a filmat acest lucru insa dupa 10 min a fost oprita alta masina cu pretextul ca soferul respectiv,sa se puna martor ca eu nu am acordat prioritate.Acest lucru l-am constientizat foarte tarziu.Dupa scrierea procesului verbal agentul de la rutiera a venit la masina la mine (in acest moment eu il filmam)el a vrut sa imi sustraga telefonul dar eu i-am zis ca este dreptul meu sa il filmez.Dupa ce i-am zis acest lucru ma intrebat daca semnez ,i-am zis ca nu iar acesta mi-a aruncat actele(dovada respectiv buletinul) in fata.Acesta nu mi-a inmanat procesul verbal pentru a putea face contestatie.Am sunat la numarul de urgenta 112 pentru a comunica abuzul facut.La aprox. 15 min. dupa ce am sunat la fata locului a venit comandantul.Dupa ce i-am explicat ce mi sa intamplat el a raspuns sec "Probabil si tu te-ai fi simtit la fel daca erai filmat,Oricum exista martor care a vazut ca nu ai acordat prioritate"'(martorul nevazand macar daca a fost sau nu pieton)Eu consider acest lucru un abuz,va rog sa imi spune-ti daca am sau nu dreptate.Si as dori niste sfaturi din partea dumneavoastra in legatura cu ce ar trebui sa fac ..(Cum depun contestatia daca nu am PV,Si mai ales a-si dori sa fac o plangere la comandant pentru ca agentul respectiv a pus mana pe telefonul meu si mi-a aruncat actele in fata fara a-mi prezenta macar procesul verbal)mentionez ca am filmarea cu toate cele explicate mai sus.Va multumesc,si apreciez orice sfat pe care o sa mi-l dati .O seara buna.