avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate horia2005

Activitate horia2005

contractul a fost încheiat în urma portarii nr. de la orange, în ziua de 10.07.2014. Ulterior abonamentul a fost modificat, in sensul ca am trecut la un abonament mai mare (digi optim nelimitat). Perioada contractuala 24 luni. Beneficii nu. Nu am cumparat nici un telefon de la ei.
Buna ziua.
Pe scurt problema mea este urmatoarea. Ieri am fost la caseria RDS-RCS pentru a rezilia un contract de telefonie mobila. Dupa discutiile purtate cu domnisoara respectiva, mi s-a spus ca daca doresc acest lucru trebuie sa platesc 300 lei (50 nu stiu exact ce taxa + 250 taxa utilizare retea). I-am amintit ca exista o lege nr. 161/2010, care imi permite sa denunt unilateral contractul. Raspunsul dat - "legea respectiva nu are nici o treba". Am intrebat de ce?. Raspunsul - nu are nici o treba.
Am intrebat-o, unde anume in contract scrie despre cuantumul celor 2 taxe. Mi-a aratat o anexa de la un contract de telefonie mobil, in care sunt trecute acele sume. , si mi-a comunicat ca le gasesc la mine in contract. Am cautat in contract aceea anexa unde este stipulata aceea suma. Nu este trecuta nicaieri.
Alta problema , este legata de taxa de mentenanta. In abonamentul meu am 3 servicii, TV, internet si telefonie fixa, pentru care platesc 3 taxe de mentenanta. Intrebarea pusa fetei, de ce? Pentru ca trebuie si pentru ca si la alte companii se plateste aceasta taxa#-o.
Ce vreau sa intreb pe forum, si as dori un raspuns, daca se poate, de la o persoana specializata in domeniul juridic. Cineva care sa-mi spuna clar, daca este legal sau nu sa platesc aceea taxa de reziliere. Ca sa stiu daca sa merg mai departe, la ANPC sau in justitie.
Multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Fara suparare, d-voastra aveti idee sau va mai aduceti aminte care este timpul pe care o mamica il petrece cu bebelusul ei.
Mi s-ar fi parut normal ca cei care stau si taie frunze la câini sa ma informeze cu privire la acest lucru.
Sanatate!
Recunosc, intr-adevar, este vina mea. Pe langa treburile de servici, pe langa faptul ca, un bebelus de cateva zile iti consuma toata energia, mai trebuia sa cunosc si legile privind indemnizatia de crestere a copilului.
Aviz viitoarelor mamici care solicita indemnizatia pentru copil sa-si faca timp sa cunoasca la perfectie legislatia, ca s-ar putea ca statul român sa te lase pe drumuri.
Ce viata frumoasa și ce oameni minunati in tara asta!
multumesc pentru raspuns.

Buna ziua.
Am urmatoarea speta de prezentat si, la care, sper sa primesc un mic ajutor.
In perioada 01.08.2011 - 31.12.2011, in timp ce primeam indemnizatia de crestere copil, am fost solicitata de catre un cabinet particular medical sa dau anestezii (sunt medic ATI). Contabilul cabinetului respectiv platea toare datoriile la stat vis-a--vis de salariul meu (aveam contract de colaborare).
Ieri 10.12.2013, am primit o instintare de la Agentia pentru plati si Inspectie Sociala cum ca trebuie sa returnez suma de 15000 si ceva lei (exact indemnizatia de crestere a copilului pe perioada respectiva). Am citit pe net si am vazut ca atata timp cat esti in concediu crestere copil si primesti aceea indemnizatie, nu mai poti face nici un ban in plus, decat daca se suspenda indemnizatia. Cum puteam sa fac asa ceva? Banii pe care-i luam de la cabinet nu erau nici macar 1/2 din indemnizatie. Mergeam la cabinet din prietenie.
Intrebarea mea: acesti bani pot fi inapoiati in rate, daca nu-i dau care sunt consecintele legale, exista vreo solutie care sa ma faca sa nu platesc acesti bani (vina este a contabilului care, in mod normal ar fi trebuit sa-mi spuna sa renunt ori la indemnizatie ori la cabinet).
Multjumesc anticipat.
O zi buna tuturor.