avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Returnare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Returnare indemnizatie crestere copil

Buna ziua.
Am urmatoarea speta de prezentat si, la care, sper sa primesc un mic ajutor.
In perioada 01.08.2011 - 31.12.2011, in timp ce primeam indemnizatia de crestere copil, am fost solicitata de catre un cabinet particular medical sa dau anestezii (sunt medic ATI). Contabilul cabinetului respectiv platea toare datoriile la stat vis-a--vis de salariul meu (aveam contract de colaborare).
Ieri 10.12.2013, am primit o instintare de la Agentia pentru plati si Inspectie Sociala cum ca trebuie sa returnez suma de 15000 si ceva lei (exact indemnizatia de crestere a copilului pe perioada respectiva). Am citit pe net si am vazut ca atata timp cat esti in concediu crestere copil si primesti aceea indemnizatie, nu mai poti face nici un ban in plus, decat daca se suspenda indemnizatia. Cum puteam sa fac asa ceva? Banii pe care-i luam de la cabinet nu erau nici macar 1/2 din indemnizatie. Mergeam la cabinet din prietenie.
Intrebarea mea: acesti bani pot fi inapoiati in rate, daca nu-i dau care sunt consecintele legale, exista vreo solutie care sa ma faca sa nu platesc acesti bani (vina este a contabilului care, in mod normal ar fi trebuit sa-mi spuna sa renunt ori la indemnizatie ori la cabinet).
Multjumesc anticipat.
O zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:33, 11 Decembrie 2013
1. - Vina este si a dvs. care trebuia sa cunoasteti legea atunci cand ati solicitat indemnizatie pentru concediu crestere copil.
- Necunoasterea legii nu va absolva de vina.

2. Mergeti la AJPIS si incheiati o intelegere scrisa privind modul de plata a sumelor datorate.

3. Trebuie returnata indemnizatia numai pe lunile in care ati avut venituri (indiferent de cuantumul acestora).
multumesc pentru raspuns.

Recunosc, intr-adevar, este vina mea. Pe langa treburile de servici, pe langa faptul ca, un bebelus de cateva zile iti consuma toata energia, mai trebuia sa cunosc si legile privind indemnizatia de crestere a copilului.
Aviz viitoarelor mamici care solicita indemnizatia pentru copil sa-si faca timp sa cunoasca la perfectie legislatia, ca s-ar putea ca statul român sa te lase pe drumuri.
Ce viata frumoasa și ce oameni minunati in tara asta!
1. Nu este vorba de cunoasterea la perfectie a unui act normativ ci macar numai a acelor prevederi care va intereseaza.

2. Puteati foarte bine sa intrati pe acest forum mai din timp si va spuneam noi care sunt toate drepturile si obligatiile pe care le aveti.

Fara suparare, d-voastra aveti idee sau va mai aduceti aminte care este timpul pe care o mamica il petrece cu bebelusul ei.
Mi s-ar fi parut normal ca cei care stau si taie frunze la câini sa ma informeze cu privire la acest lucru.
Sanatate!

Alte discuții în legătură

Concediu maternal 1 an Crina1985 Crina1985 Buna ziua !!! Sunt o mamica care a ales sa stea acasa cu bebelusul un an de zile ... in acest timp am ramas gravida si trebuie sa ma intorc la munca pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil DanaCaplea DanaCaplea Sunt o mămică care este în concediu creștere copil și sunt din nou gravidă cu al doilea bebeluș. As naște în septembrie 2020 cad ar trebuii sa ma ... (vezi toată discuția)
Obligatii lichidator judiciar firma in faliment cristeacristina cristeacristina Buna ziua, Firma la care lucrez a intrat in faliment si a fost preluata de un lichidator judiciar. In data de 04.12.2013 mi se prezinta o notificare de ... (vezi toată discuția)