Buna ziua !!! Sunt o mamica care a ales sa stea acasa cu bebelusul un an de zile ...
in acest timp am ramas gravida si trebuie sa ma intorc la munca pentru cateva luni...Intrebarea mea este : cat muncesc la firma iau cei 500 Lei sau iau pana la 2 ani ai bebelusului....Iar daca o sa am zile de medicale mai primesc cei 500 lei?
1. - Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
- Perioadele de concediu medical (inclusiv concediul de maternitate) sunt asimilate perioadelor de obtinere de venituri din salarii adica pe aceste perioade veti beneficia de stimulentul de insertie.
2. În cazul în care in timp ce beneficiati de stimulentul de insertie, pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de 2 ani, veti naşte unul sau mai multi copii copii, la finalizarea dreptului la stimulentul de inserţie, acordat pentru copilul anterior, optati, pe baza unei noi cereri, pentru concediu crestere copil (CCC2) sau pentru stimulentul de insertie pentru acesta.