avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternal 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternal 1 an

Buna ziua !!! Sunt o mamica care a ales sa stea acasa cu bebelusul un an de zile ...
in acest timp am ramas gravida si trebuie sa ma intorc la munca pentru cateva luni...Intrebarea mea este : cat muncesc la firma iau cei 500 Lei sau iau pana la 2 ani ai bebelusului....Iar daca o sa am zile de medicale mai primesc cei 500 lei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:10, 4 Noiembrie 2014
1. - Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
- Perioadele de concediu medical (inclusiv concediul de maternitate) sunt asimilate perioadelor de obtinere de venituri din salarii adica pe aceste perioade veti beneficia de stimulentul de insertie.

2. În cazul în care in timp ce beneficiati de stimulentul de insertie, pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de 2 ani, veti naşte unul sau mai multi copii copii, la finalizarea dreptului la stimulentul de inserţie, acordat pentru copilul anterior, optati, pe baza unei noi cereri, pentru concediu crestere copil (CCC2) sau pentru stimulentul de insertie pentru acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie penesmaria penesmaria Buna ziua, Copilul meu s-a nascut pe 24 august 2012. Am optat pentru ccc 2 ani. Sotul meu lucreaza dar nu vrea sa stea acea luna acasa. Eu vreau sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie crestere copil cata26 cata26 Buna ziua. Am citit legea si nu imi dau seama deloc care ar fi realitatea. In speta sunt o viitoare mamica care isi va depune dosarul pt concediu de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)