avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie crestere copil

Buna ziua.
Am citit legea si nu imi dau seama deloc care ar fi realitatea.
In speta sunt o viitoare mamica care isi va depune dosarul pt concediu de cresterea copilului timp de 1 an.Dupa 4-6 lui de la nastere vreau sa ma intorc in campul muncii.
Intrebarea mea este:
-este obligatoriu sa reiau activitatea la acelasi angajator?
-ma pot angaja cu regim partial de munca(2 ore) si sa iau stimulentul de 500 lei pana implineste copilul 2 ani?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 5 Februarie 2013
1. Daca optati pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Puteti sa reluati activitatea la orice alt angajator (nu este obligatoriu la acelasi angajator de unde ati intrat in CCC).

3. Veti beneficia de stimulentul de insertie si daca veti avea program de lucru cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la munca din ccc ioana135 ioana135 Buna ziua. Am si eu o intrebare: sunt in crestere copil de pana la 2 ani si as vrea sa incep munca, cand pot sa ma intorc in campul muncii mai repede fara sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii in munca inaintea incheierii ccc claudia1002 claudia1002 Buna ziua, As dori sa stiu daca am posibilitatea sa imi reiau activitatea in munca, desi am optat pt CCC pana la 2 ani, iar copilul are 6 luni, cu schimbarea ... (vezi toată discuția)